Sveriges Julia Karlernäs i duell med Norges Lisa-Marie Karlseng Utland under torsdagens landskamp mellan Sverige och Norge på Olympia i Helsingborg.
Sveriges Julia Karlernäs i duell med Norges Lisa-Marie Karlseng Utland under torsdagens landskamp mellan Sverige och Norge på Olympia i Helsingborg.

Seger tror på ljus framtid för nykomlingarna

Julia Karlernäs var inte nöjd med sin första landskamp från start. Men lagkaptenen Caroline Seger ser stor potential i både Karlernäs och Anna Anvegård, som också var med i startelvan för första gången.

ANNONS
|

Piteås Julia Karlernäs fick starta sin första A-landskamp bredvid just Seger på innermittfältet mot Norge. Strax framför dem fick Växjös Anna Anvegård chansen som offensiv mittfältare.

Trots att Sverige hade stort bollinnehav, särskilt i första halvlek, fick båda debutanterna nöja sig med något undanskymda roller i 2–1-segern. Karlernäs byttes ut i den 60:e minuten, Anvegård åtta minuter senare.

- Det var roligt. Sedan är jag inte så nöjd med min egen prestation, säger Julia Karlernäs.

ANNONS

- Jag tycker att jag tappar några bollar centralt, och jag är inte så nöjd med mitt passningsspel. Nä, jag har högre krav. I dag gör jag inte en så bra match.

Tio mål

Mittfältaren gör en strålande säsong i allsvenskan. Hittills har det blivit tio mål från värmländskan och hon är starkt bidragande till att Piteå med tre omgångar kvar sitter i förarsätet i kampen om SM-guldet. Insatserna har belönats med en plats i de senaste landslagstrupperna.

- Det är jättekul att var med. Det känns som att jag har presterat bra i allsvenskan så nu gäller det bara att få ut det i landslaget också. Det ska jag försöka jobba på.

Caroline Seger tycker inte att de nya spelarna ska ha så höga krav på sig själva.

- Det är alltid svårt när man spelar sina första landskamper. Man ska göra allting och man vill vara inblandad i allting, och allting ska vara perfekt. Men så funkar det ju inte. Det kräver erfarenhet och saker som man får lära sig, säger Seger.

ANNONS

"Växer in i det"

Hon har stora förhoppningar på att både Julia Karlernäs och Anna Anvegård så småningom ska blomma ut till självklara landslagsspelare.

- Det är ett snabbare tempo och det är sådant som man växer in i. Det är två spelare som definitivt är material för framtiden. Jag ser jättemycket fram emot att se deras utveckling. Det är två spelare som jag tror att vi kommer att ha nytta av i framtiden.

En som fick spela sina allra första minuter för A-landslaget var 20-åriga Julia Zigiotti Olme. Anfallaren byttes in i den 67:e minuten, men blev mållös.

- Det var otroligt roligt. Jag tycker ändå att det gick okej. Jag sprang mycket i försvaret. Vi tappade lite på slutet, men jag är hyfsat nöjd, säger hon.

TT

ANNONS