Sebastian Samuelsson har covid – missar tävling på hemmaplan

Skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson har testat positivt för covid-19 och missar torsdagens individuella världscuptävling i Östersund.
”Vi hoppas att han kan vara tillbaka under helgen om han blir 100% frisk”, skriver landslaget i ett uttalande enligt Expressen.

ANNONS
|

Efter helgens tävling har i tjeckiska Nove Mesto lämnade världscupledaren Johannes Thingnes Bö och brodern Tarjei Bö återbud till i alla fall de första två loppen under världscupen i Östersund på grund av positiva coivd-19-test.

Nu kommer bakslag även för Sverige.

Sebastian Samuelsson har testat positivt för covid-19 och kommer missa i alla fall torsdagens individuella tävling under världscuptävlingarna på hemmaplan.

”I och med att han mår ganska bra hoppas vi att han kan vara tillbaka under helgen om han blir 100 % frisk”, skriver landslaget i ett uttalande, skriver landslaget i ett uttalande enligt Expressen.

ANNONS

Ingen oro för smittspridning

På Instagram skriver Samuelsson själv:

”Jag har idag testat positivt för covid. Jag har väldigt lite symptom just nu och jag hoppas fortfarande kunna tävla något i Östersund, men då måste jag bli helt frisk först!”.

I den svenska landslagsledningen är man inte oroliga över att smittan ska spridas i det svenska laget.

– Alla bor hemma så det är inget som vi behöver hantera speciellt, säger förbundskapten Johannes Lukas till TT.

På lördag avgörs stafetter i Östersund och på söndag är det masstart.

LÄS MER:Covid-19 stoppar Bø – missar Östersund

LÄS MER:Ponsiluoma trea – efter bröderna Bø

LÄS MER:Krossade medaljrekordet: "Helt sjukt VM"

ANNONS