Se när Nils van der Poel hyllas efter VM-succén

Nils van der Poel slog världsrekord och vann dubbla VM-guld i Heerenveen - se sändningen när svensken hyllades hemma i Trollhättan i efterhand.

ANNONS
LocationEdsborgs Idrottsplats, Trollhättan||

Med två guldmedaljer och ett färskt världsrekord kom den nya världsstjärnan Nils van der Poel på tisdagen hem till Trollhättan. Något som inte kommer passera obemärkt förbi.

Under förmiddagen anordnade Trollhättans stad en hyllningsceremoni för den 24-årige skridskoåkaren. Den ägde rum på Edsborg och Nils fanns på plats, tillsammans med sin familj och företrädare för Skridskoklubben Trollhättan, Svenska Skridskoförbundet samt sponsorer.

– Nils är ju verkligen mannen på allas läppar. Det är bara att se vad som skrivs i sociala medier. Han har blivit en inspiratör för Trollhätteborna som kan känna att de är en del av någonting större, säger Vivian Komstadius, kommunikationschef på Trollhättans stad.

ANNONS

F7 flyger till Nils ära

Hyllningsceremonin bestod av livemusik från lokala musiker samt hyllningar från personerna på plats.

På grund av pandemin kunde allmänheten inte närvara under ceremonin

Ett inslag i hyllningen var dock svårt att missa. Vid klockan 11.15 bjöd nämligen flygflottiljen F7 från Såtenäs på en hyllning tills Nils van der Poel på sitt eget sätt.

– Det som kommer vara mest synligt för Trollhätteborna är att vi har ett samarbete med Såtenäs, som kommer göra en flygning över staden till Nils ära, säger Vivian Komstadius.

Hon berättar att utöver att Nils van der Poel blivit en ny förebild för många av stadens invånare, så betyder hans framgångar också mycket för Trollhättan i sin helhet.

– Han sätter Trollhättan på kartan, så det är klart vi är väldigt stolta och glada för hans skull, säger Vivian Komstadius.

Sändningen startar 11.00 i spelaren längst upp i artikeln.

ANNONS