Se historiska bilderna från anrika Slottsskogsvallen

Slottsskogsvallen har lockat många åskådare genom åren. Förutom friidrottstävlingar det bland annat bjudits på speedway, damfotboll och rockkonserter.
Se bilderna från de första 100 åren i Slottsskogsvallens historia.

ANNONS
|

Slottsskogsvallen invigdes den 12 maj 1923 i samband med den så kallade jubileumsutställningen. På plats var dåvarande kronprins Gustaf Adolf. Redan tidigare hade det varit en yta för lek och idrott, platsen gick då under namnet Margretebergsfältet.

Anläggningen uppfördes i klassicistisk 20-tals stil och byggdes huvudsakligen i trä.

Bland alla idrottstävlingar som hållits på platsen märks bland annat de internationella kvinnospelen som hölls 1926. På 1940-talet var arenan plats för löpardueller i yppersta världsklass mellan Gunder Hägg och Arne Andersson. Det var också på Slottsskogsvallen som Hägg satte världsrekord på en engelsk mil den 1 juli 1942.

Under 1950-talet var Slottsskogsvallen hemmabana för det numera insomnade speedwaylaget Kaparna. Tävlingarna drog mycket publik och bland annat arrangerades SM där 1956.

ANNONS

1968 eldhärjades arenan då en av läktarna och två paviljonger brann ned. Arenan restaurerades senare med modernare läktare.

Kopparberg/Göteborg hade arenan som hemmaplan i damallsvenskan fram till 2006 då man flyttade till Valhalla IP.

I början av 2000-talet började Slottsskogsvallen även användas som konsertarena. Först ut var Per Gessle, men även Kent, Lars Winnerbäck och Håkan Hellström har spelat där.

I dag användes arenan främst för friidrottstävlingar. Även målgången för Göteborgsvarvet sker inne på arenan.

ANNONS