Se det virtuella Göteborgsvarvet på GP.se

Coronaviruset satte stopp för Göteborgsvarvet och folkfesten men det blev en löparfest i miniformat. Under lördagen sände GP det virtuella Göteborgsvarvet.

ANNONS
|

GP sänder under lördagen under två timmar från Göteborgsvarvet Virtual Race, den virtuella varianten av Varvet. Runt 4 000 löpare har anmält sig till loppet som kan springas på vilken plats som helst i världen mellan 15-17 maj. Resultaten skickas sedan in och är seedningsgrundande till nästa års varv.

Extra fokus i sändning låg på Ullevi FK:s talang Suldan Hassan och hans virtuella varv.

– Det är ju lite speciellt. Man tränar ju ofta själv men jag har aldrig kört en tävling själv tidigare. Men samtidigt är det jättekul att alla faktiskt kan springa den runda som man valt, oavsett om det är i Skatås eller på en asfaltsväg utanför Göteborg. Att få den här känslan av tävling under dessa omständigheter känns jättekul, sa han inför lördagens utmaning.

ANNONS

Suldan Hassan gick i mål på 1.10,30 och var nöjd efter loppet – och utlovar fler Varv.

– Det är verkligen inte sista gången jag springer Göteborgsvarvet, säger han efter målgång.

LÄS MER:Suldan Hassan sprang snabbare och längre (!) än han trodde

LÄS MER:Mia Strand, 52, har sprungit varje dag sedan 2015

LÄS MER:Föreviga din målgång i Göteborgsvarvet Virtual Race – vinn fina priser

Suldan Hassans 21,1 kilometer kommenterades av tv-profilen Jonas Karlsson och expertkommentatorn tillika elitlöparen Maria Larsson.

Nedan kan du se de inrapporterade topptiderna i det virtuella Göteborgsvarvet som pågck 15-17 maj.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS