Sarfo döms till fängelse

Den allsvenska fotbollsspelaren Kingsley Sarfo döms till två år och åtta månaders fängelse samt utvisning. Han dömdes på fredagen av Malmö tingsrätt för två fall av våldtäkt mot barn.

ANNONS
|

Han värvades för stora pengar till Malmö FF från Sirius men i slutet av september 2017 anhölls Kingsley Sarfo misstänkt för våldtäkt mot barn. Då ändrades brottsrubriceringen till sexuellt utnyttjande av barn.

Efter häktningsförhandlingarna släpptes Sarfo fri men i januari dök nya misstänkta fall gällande våldtäkt mot barn upp och efter det har Sarfo varit häktad under utredning och rättegången.

Sarfo har erkänt att han haft sex med flickan men säger att han inte hade någon aning om att hon var under 15 år och att de istället hade en kärleksrelation.

Åklagarens huvudsakliga bevisning har varit konversationer på sociala medier mellan spelaren och den då 14-åriga flickan. Spelaren har hävdat att han inte skrivit meddelandena, men det är inte motbevisat anser domstolen. Flickan har även tydligt uppgett för mannen att hon bara var 14 år, skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

ANNONS

Åklagaren Rikard Darell yrkade på tre års fängelse, men när domen kom under fredagsförmiddagen i Malmö tingsrätt så kom beskedet att Kingsley Sarfo döms till två år och åtta månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd på 150 000 kronor och utvisas från landet.

Sarfors advokat, Mikael Sundman berättar för Kvällsposten att domen kommer att överklagas.

– Min allmänna bedömning är att frågorna kring målsägandes ålder är centrala i det här fallet. Det är inte bevisat vilken faktiskt biologisk ålder målsägande har, och det underlag som finns räcker inte, säger han till tidningen.

På Malmö FF:s hemsida har klubben lagt ut ett kort uttalande.

”Malmö FF har tagit del av domen. Vi återkommer med hur föreningen kommer att agera i ärendet när styrelsen har sammanträtt i början på nästa vecka.”

ANNONS