Sarah Sjöström och Charlotte Kalla är släkt

Charlotte Kalla och Sarah Sjöström – två av världens främsta utövare av sina sporter – är släkt. ”Man trodde inte på det först, men det stämmer tydligen”, säger Sjöström till Sportbladet.

ANNONS
|

Fram tills för någon vecka sedan var de båda stjärnorna totalt ovetandes om deras släktskap, det berättar tidigare skiddrottningen Charlotte Kalla i en intervju med Radiosporten.

Kalla berättar att en person i Härnösand hade fått fram ett släktträd som visade att hon och simstjärnan Sjöström är släkt med varandra.

– För någon vecka sedan skickade Sarah ett direktmeddelande på Instagram. ”Har du sett det här trädet?”, hon var också medveten om vårt släktskap, berättar Kalla.

Släktskapet är dock långt bak i tiden, ska poängteras. Kallas farfars farfars far var nämligen Sjöströms farmors morfars far.

För Sportbladet berättar Sarah Sjöström att hon har hört talas om att hon ska ha släkt med samma efternamn som Charlotte.

ANNONS

”Så kul! Pappa har tidigare sagt att vi har släkt från Tärendö (Charlottes hemtrakter) som heter Kalla i efternamn. Man trodde inte på det först, men det stämmer ju tydligen.”, skriver hon.

Har fyra OS-guld tillsammans

Charlotte Kalla lade nyligen sina skidor på hyllan och har, bland många andra medaljer, tre OS-guld och lika många VM-guld i sitt prisskåp. Dessutom är Bragdguldet och Jerringpriset två av många utmärkelser som hon fått under karriären.

Sara Sjöström, hennes nyfunne släkting, har tilldelats två Jerringpris och ett Bragdguld. Simdrottningen har dessutom vunnit ett OS-guld och hela åtta VM-guld på långbana.

– Superhäftigt. Tänk om han skulle vetat vad som väntat under 2000-talet för hans ättlingar, säger Charlotte Kalla till Radiosporten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS