Sarah Sjöström historisk efter VM-guldet

Sarah Sjöström blev historisk med sitt VM-guld.
Sedan satte hon nytt världsrekord mindre än 20 minuter senare.
– Jag lovade min tränare, säger hon i SVT:s sändning.

ANNONS
|

– Det var otroligt. Jag är väldigt stolt över den här guldmedaljen, säger Sjöström i segerintervjun direkt efter att guldet på 50 meter fjäril simmats hem.

Hon fortsatte:

– Jag känner att jag njuter mer än någonsin, så det är fantastiskt.

Hon var så där överlägsen som bara Sjöström kan vara. Efter halva sträckan gjorde hon ett ryck som resten av fältet inte kunde svara på, segertiden skrevs till 24,77.

Guldet är hennes femte raka på distansen. Det innebär också att hon nu har smått osannolika 20 VM-medaljer i sin samling. Endast den amerikanske legendaren Michael Phelps har lika många.

ANNONS

Galna minuter

Knappt hann hon fira detta innan det var dags att åter kasta sig i bassängen – och mindre än 20 minuter efter den historiska noteringen putsade Sjöström sitt egna världsrekord på 50 meter fritt. I semifinalen stannade uret på 23,61.

– Jag lovade min tränare att jag skulle slå ett världsrekord eftersom det är hans födelsedag, sa en lyrisk Sjöström.

Medaljen på 50 meter fjäril var Sveriges första i Fukuoka. Finalens andra svenska, Sara Junevik, passade på att sätta nytt personbästa. 25,74 räckte till en sjätteplats.

På 50 meter fritt fick Sjöström med sig Michelle Coleman till final.

LÄS MER:Tungt för herrarna: "Måste analysera"

LÄS MER:Sjöströms tajta schema – kort mellan loppen

LÄS MER:Coleman i första VM-finalen: "Det var på tiden"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS