Sarah Sjöström efter succéhösten: ”Nästan utbränd”

Sarah Sjöströms fjolår startade i en mardröm och slutade med medaljsuccé. Nu berättar hon om hur året tog på krafterna.
– Jag var så trött, nästan utbränd, säger simstjärnan till Expressen.

ANNONS
|

Sarah Sjöströms 2021 var en berg- och dalbana. I februari halkade hon på en isfläck och bröt armbågen. Operation och lång rehab följde men simstjärnan var tillbaka när det var dags för OS i Tokyo. Väl där simmande hon hem ett imponerande OS-silver på 50 meter fritt.

Därefter simmade hon EM i november och VM med stor succé för Sverige och Sarah Sjöström själv i december. Det blev både en succéhöst och ett höst som tog på krafterna.

– Jag var så trött, nästan utbränd, säger 28-åringen i en intervju med Expressen.

Hon fortsätter:

– Jag känner att jag först nu har börjat återhämta mig. OS var en urladdning, och sedan följde bland annat ett av mina mest lyckade mästerskap med sex medaljer under EM.

ANNONS

Inte helt återställd

Sjöström berättar också att hon trots succén fortfarande inte är helt återställd efter armbågsskadan, men att det inte är något som stör henne när hon simmar.

– Den är inte 100 procent tillbaka. Jag kämpar fortfarande med att få kontakt med tricepsmuskeln. Det sitter ju fästen i armbågen till den muskeln. Jag körde ett rejält pass på gymmet häromdagen. Jag fick mycket träningsvärk i vänster arm, men ingen överhuvudtaget i höger.

Sarah Sjöström med OS-silvret från Tokyo.
Sarah Sjöström med OS-silvret från Tokyo. Bild: JOEL MARKLUND

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS