Sara McManus missar EM på hemmaplan – ska bli mamma

Sara McManus kommer missa EM i curling som spelas på hemmaplan i Östersund. Men frånvaron är inget annat än glädjande för OS-hjälten. ”Jag är så glad över att bilda min egen familj”, skriver McManus på Instagram.

ANNONS

Curlingspelaren Sara McManus, 30, har en lång meritlista med OS-guld i Pyeongchang 2022 som den största framgången. Nu står det klart att Lag Hasselborg får klara sig utan sin stabila tredjespelare om laget tar sig till EM på hemmaplan i Östersund.

”Jag är så glad över att bilda min egen familj med den bäste mannen jag känner”, skriver McManus på Instagram.

Hon väntar sitt första barn, som beräknas i december, tillsammans med partnern Joakim Sjölund och blir då den tredje mamman i Lag Hasselborg. Sedan tidigare har även Anna Hasselborg och Agnes Knochenhauer fått barn under den pågående karriären.

ANNONS

Kvalspelet fortfarande aktuellt

Sara McManus hoppas kunna vara med i kvalet till EM. Det spelas mot Lag Wranå/Panthera och avgörs i september i bäst av sju matcher.

– Jag är jättetaggad och mår ju bra hittills. Jag hoppas att kroppen orkar tills dess och att jag får känna mig fräsch. Jag hoppas att jag mår bra och får göra det här kvalet, säger McManus till Radiosporten.

Johanna Helldin kommer ta Sara McManus plats i laget om Lag Hasselborg tar sig till EM efter kvalspelet.

– Hon har varit vår reserv i många år och är en nära vän. Så hon kommer få steppa in och få spela lite i stället för mig när kroppen säger ifrån, säger McManus.

ANNONS