Sara Hagströms succé: Andra guldet på två dagar

EM-succén fortsätter för Sara Hagström. Göteborgsorienteraren tog under fredagen sitt andra guld när Sverige segrade i mixedstafetten.
– Det är nästan så att jag inte riktigt vet vad det är som har hänt, säger en lycklig Hagström.

ANNONS
|

Sara Hagström är mitt uppe i en vecka hon sent kommer glömma.

I onsdags klaffade allt när hon, under EM i Italien, tog sin första individuella medalj i karriären – som om det inte vore nog så blev det dessutom guld.

Nu, två dagar senare, har den Falköpingsfödde orienteraren – som till vardags springer för IFK Göteborg – tagit sitt andra EM-guld.

Den här gången var det mixedstafetten som medaljen togs.

– Det är nästan så att jag inte riktigt vet vad det är som har hänt. Men det är jättehäftigt, det känns som att jag har hittat ett lugn i orienteringen och att det är vad som krävs för att det ska gå bra, säger en lycklig Sara Hagström.

ANNONS

Sara Hagström fick den stora äran att avsluta stafetten och gjorde det med den äran, även om hon medger att det inte började helt optimalt.

– Jag fick ju ett väldigt bra utgångsläge från mina lagkamrater, det är privilegierat att gå ut med en så stor lucka ner. Men det var en lite strulig start med kravallstaket som inte fanns med på kartan och väldigt mycket folk och rörigt vid arenan, så jag tappade lite fokus vid starten.

Visste du att du var i den här formen när EM drog igång?

– Nej, absolut inte. Inför det här EM:et så hade jag valt att inte träna så mycket med det andra och inte kolla på resultat efter träningarna som jag kört. Just för att jag var osäker på formen och valde att köra på taktiken blunda och hoppas att det går bra.

Hon medger dock:

– Men det känns som att formen var rätt god ändå.

Kvar på schemat återstår knock out-tävlingen på söndag, en disciplin där Sara Hagström dock inte ser sig som någon guldfavorit – trots framgångarna.

– Det kommer bli jättehäftigt och det är en relativt ny gren som påminner lite om skidsprinten. Men det är inte min favoritgren, men det är ändå kul.

ANNONS

Det blir inget tredje EM-guld av bara farten på söndag?

– Det vågar jag inte hoppas på!

ANNONS