Linköpings Jessica Samuelsson (vänster).
Linköpings Jessica Samuelsson (vänster).

Samuelsson gjorde två mål från ny position

ANNONS
|

Linköpings nyförvärv Marija Banusic har hittills öst in mål för sitt nya lag – fyra fullträffar på två matcher. Men på en träning i veckan fick succéanfallaren, enligt Corren , en hård boll i huvudet, och mot Djurgården satt Banusic på bänken.

In på forwardsposition kom i stället ytterbacken Jessica Samuelsson – vilket skulle visa sig fungera alldeles utmärkt.

- Jag var faktiskt extra nervös inför den här matchen, så det var lite spänt innan. Jag har aldrig spelat forward i allsvenskan förut, men det var jättekul att göra två mål, säger Samuelsson till Radiosporten.

ANNONS

Full pott

Samuelsson stötte först in ett inlägg från Lina Hurtig i den 73:e minuten och hann även med att bli matchvinnare med 2–1-målet i den 90:e minuten efter att Linköpings Janni Arnth däremellan olyckligt nickat bollen i eget mål. Linköping har därmed tagit full pott efter tre omgångar.

- Det känns jätteskönt med tanke på att vi har så nytt lag och ny tränarstab, säger Samuelsson.

Första segern

För Piteå har säsongen inte börjat lika lyckat. Men efter bara en poäng på två omgångar tog Norrbotten-laget säsongens första seger efter 3–0 hemma mot Kvarnsveden i ett ymnigt snöfall. Och segerkonceptet var tydligt: Inlägg från June Pedersen och nickmål från Julia Karlernäs.

1–0 kom efter 31 minuter när Karlernäs, ett av två nyförvärv från Mallbacken, nickade in ett inlägg från Pedersen. Tio minuter in i den andra halvleken satte mittfältaren återigen dit pannan, den här gången på en hörna slagen av Pedersen.

Och det skulle bli ännu mera Piteå. I den 65:e minuten fick lagets andra nyförvärv från Mallbacken, anfallaren Madelen Janogy, göra sitt första Piteå-mål i allsvenskan när hon skarvade in en frispark – även den slagen av dagens assistmaskin Pedersen.

ANNONS
TT

ANNONS