Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: LUDVIG THUNMAN
Bild: LUDVIG THUNMAN

Sakor lämnar Blåvitt – klar för grekisk klubb

Vajebah Sakor, 22, lämnar IFK Göteborg. Mittfältaren är på plats i Grekland och blir klar för OFI Kreta under dagen, enligt uppgifter till GP.

Han lånades in av den italienska storklubben Juventus under säsongen 2017. Efter det lånet var över valde IFK Göteborg att köpa loss Vajebah Sakor och skrev då ett treårskontrakt med mittfältaren.

– En mittfältare med stor utvecklingspotential. Klart vi är oerhört nöjda med den här lösningen, sa dåvarande sportchefen Mats Gren till klubbens hemsida.

LÄS MER: Förre lagkaptenen tränar med Blåvitt – öppnar för återkomst

Under förra säsongen blev det 23 allsvenska matcher, 17 från start för 22-åringen som fick ganska stort förtroende under Poya Asbaghis ledning – trots skadeproblem.

Men några fler matcher blir det inte i den blåvita tröjan för Sakor. Mittfältaren har jagats av den grekiska klubben OFI Kreta under en längre tid. När GP nyligen pratade med Sakor var han tystlåten.

– Inga kommentarer. Jag är 100 procent Blåvitt-spelare.

Men enligt uppgifter till GP är han nu på plats i Grekland och kommer att bli klar inom kort för den grekiska klubben.

– Jag kommenterar inte spelare in eller ut, säger klubbdirektören Max Markusson.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.