Hervé Renard har lämnat jobbet som förbundskapten för Saudiarabiens herrlandslag. Han sägs nu vara klar som ny förbundskapten för det franska damlandslaget. Arkivbild.
Hervé Renard har lämnat jobbet som förbundskapten för Saudiarabiens herrlandslag. Han sägs nu vara klar som ny förbundskapten för det franska damlandslaget. Arkivbild. Bild: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Säger upp sig för att ta över franska landslaget

ANNONS

Hervé Renard har lämnat sin roll som förbundskapten för det saudiska herrlandslaget i fotboll, meddelar det saudiska fotbollsförbundet.

– Renard har ett erbjudande från det franska fotbollsförbundet och han vill ta den möjligheten, säger det saudiska förbundets ordförande Yasser Al-Misehal.

54-årige fransmannen Renard tar därmed över det franska damlandslaget efter det att Corinne Diacre fått sparken tidigare i mars. Diacre fick gå då problemen inom truppen blev ohållbara, bland annat gick backstjärnan Wendie Renard ut och sade att hon inte kommer spela för Frankrike så länge Diacre är förbundskapten.

Hervé Renard tog över det saudiska landslaget i november 2019. I Qatar-VM stod Saudiarabien för en jätteskräll i premiären då de besegrade den blivande världsmästaren Argentina med 2–1.

ANNONS

I sommar avgörs fotbolls-VM för damer där Frankrike är en av favoriterna.

ANNONS