Magnus Pehrsson, hårt ansatt tränare i Malmö FF.
Magnus Pehrsson, hårt ansatt tränare i Malmö FF.

Safari: Det är inte en person det är fel på

Malmö FF:s supportrar krävde i slutet av cupfinalen tränaren Magnus Pehrssons avgång. Men skadade vänsterbacken Behrang Safari tycker att ansvaret ska delas av spelarkollektivet.

ANNONS
|

Hur djup är krisen hos de regerande mästarna? Det beror på vem du frågar. Pehrsson tycker att det finns tillräcklig potential i truppen för att klubben ska klara att lyfta sig ur den svacka som blir längre och längre.

- Duellspelet, fränheten i straffområdena... vi har inte lyckats förbättra det tillräckligt. Det är något genomgående. När segrarna inte kommer, när det inte rullar på, kommer tveksamheten och det är något vi måste plocka bort, säger han.

ANNONS

"Fått sparken tidigare"

Han verkar heller inte fundera – i alla fall inte utåt – på om hans position som tränare underminerades ytterligare av den örfil Djurgården delade ut på Tele 2 arena.

- Vi har inte pratat om det efter matchen. Jag har fått sparken tidigare. Fram till någon säger att jag inte har förtroende, har jag förtroende.

Safari, en av lagets mest rutinerade spelare, vill inte lägga skulden för Malmö usla säsongsöppning på Pehrsson.

- Det är inte en person det är fel på just nu utan kollektivet. Vi måste inse att vi verkligen sitter i samma båt. Vi kan inte gå runt som enskilda individer och tro att vi gör jobbet för det gör vi inte. Ju snabbare vi inser det, desto snabbare kan vi komma på fötter igen. Nu har vi nått botten och det finns bara uppåt.

ANNONS

- Detta är inte ett Malmö som vi eller våra supportrar är stolta över.

Skadad efter en kvart

Safari kände redan på uppvärmningen att ryggen inte var som den skulle. Redan efter en knapp kvart högg det till i ena vaden.

- När jag känner i ryggen brukar det sluta med vaden. Jag kanske skulle ha klivit av redan efter uppvärmningen, säger han.

Från sidan fick han se Malmö FF manglas av Djurgården.

- Vi förtjänade inte att vinna i dag. Dom gjorde sitt jobb, dom krigade och fajtades. Det gjorde inte vi, säger han.

TT

ANNONS