Sörenstam får medalj av Trump – dagen efter upploppen

Våldsamma kravallerna från Trumpanhängare i Kapitolium på onsdagen. På torsdagen träffade den svenska golflegendaren Annika Sörenstam avgående president Donald Trump för att ta emot en frihetsmedalj. ”Det händer snart”, skriver Sörenstam till Expressen.

ANNONS
|

Annika Sörenstam är Sveriges främsta golfspelare genom alla tider.

Och hon går hem hos USA:s avgående president Donald Trump.

Tidigare har Sörenstam besökt Trump i Vita huset och har också spelat golf tillsammans med presidenten.

På torsdagen, en dag efter upploppen i huvudstaden Washington DC då Trumpanhängare stormade den amerikanska parlamentsbyggnaden Kapitolum, träffade Sörenstam Trump för att motta medalj.

Annika Sörenstam får medalj av Donald Trump

Det är presidentens frihetsmedalj ”Presidential Medal of Freedom” som tilldelas Sörenstam. Den har tidigare tilldelats bland andra Tiger Woods.

Medaljen kan delas ut till personer som bidragit med ”särskilt anmärkningsvärt till den nationella säkerheten i USA, för världsfreden eller för kulturella eller andra offentliga och privata ansträngningar”.

ANNONS

”Ja, det händer snart. Allt är bra. Lugnt och inga problem”, skriver Sörenstam i ett sms till Expressen.

Sörenstams make Mike McGee skriver i ett sms till DN:

”Annika utsågs som mottagare till Presidentens frihetsmedalj i våras, och bjöds in till att medverka vid ceremonin för flera veckor sedan. Hon är en stolt amerikan och känner sig hedrad över att få ta emot utmärkelsen”.

Under onsdagen utbröt ett våldsamt kaos när hundratals Trumpanhängare stormade den amerikanska parlamentsbyggnaden i en protest mot att kongressen skulle godkänna Joe Biden som USA:s nästa president.

Fyra personer rapporteras hittills ha avlidit till följd av våldsamheterna.

ANNONS