Engelsmannen Rob Huff vann STCC 2020 och har lovat återkomma för att försvara sitt mästerskap. Säsongen 2021 planeras starta på samma bana där Huff kunde vinna finalen. Arkivbild.
Engelsmannen Rob Huff vann STCC 2020 och har lovat återkomma för att försvara sitt mästerskap. Säsongen 2021 planeras starta på samma bana där Huff kunde vinna finalen. Arkivbild. Bild: Micke Fransson/TT

Så körs STCC 2021

STCC utökar sin kalender från fyra till sex lopp 2021. För första gången körs tävlingen på Ljungbyheds motorbana.

ANNONS

Nu presenterar STCC sin kalender för nästa säsong. Sex tävlingshelger med två lopp varje helg planeras, sammanlagt tolv lopp. Men om det går att genomföra som planerat återstår att se.

– Det är klart att det finns alternativa planer, men just nu så det den här kalendern som gäller, säger Micke Barn, VD för STCC.

Comeback i kalendern gör Anderstorp som förra säsongen skulle arrangerat en deltävling i DTM-mästerskapet och inte fanns med i planerna.

Dessutom finns Ljungbyhed Park med. Den är en ny bana, bara två mil från premiärbana Ring Knutstorp.

– Det är premiär för den banan i STCC-sammanhang, säger Micke Bern.

ANNONS

Saknas gör däremot den klassiska Falkenbergs Motorbana. Falkenberg valdes bort förra året när kalendern skulle skäras ner på grund av pandemin. Ett beslut som inte gillades av den halländska motorklubben.

– Man kan bara säga att vi har valt att köra på de här banorna utifrån de förutsättningar som finns. Det tror vi kommer att fungera bra, säger Micke Bern.

Säsongen startar i början på maj och beräknas hålla på fram början på oktober, men traditionsenlig final på Mantorp Park.

Regerande mästare är engelsmannen Rob Huff från Lestrup Racing Team.

Jonas Dagson/TT

Fakta: Preliminär STCC-kalender 2021

7-8 maj – Knutstorp

28-29 maj – Ljungbyhed

18-19 juni – Skellefteå

21-22 augusti – Gelleråsen

4-5 september – Anderstorp

2-3 oktober – Mantorp Park

Källa: STCC

ANNONS