Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den svenska landslagsspelaren Hanna Blomstrand vräker sig fram och gör ett av sina sex mål för Köpenhamn i storsegern mot Sävehof i Champions League. Sävehofs Linnea Pettersson och Elin Hallagård kan bara se på.

Sävehof chanslöst mot Köpenhamn

Sävehof fick en lektion i handboll när Köpenhamn kom på besök i Champions League. Det danska mästarlaget vann enkelt med 36–22, efter 20–8 i halvtid.

Förhoppningen i förväg hos den svenska mästarklubben, från Partille utanför Göteborg, var att hålla jämna steg i målprotokollet så länge som möjligt. Det höll i sju minuter. Sedan ryckte Köpenhamn från 2–2 till 5–2, och hade 10–3 efter 18 minuter.

Köpenhamn, med fyra svenska landslagsspelare i startuppställningen, var bättre på det mesta. De hade ett rörligt och rappt försvar, med Jenny Alm i mittlåset, och en överlägsen offensiv kvalitet.

"Ingen tror på det"

Sävehof gjorde för många tekniska fel, och hade inte alls Köpenhamns klass i avsluten.

- Det är ingen som tror på det. När det rinner iväg slutar alla kolla mot mål och tror att nästa kompis ska göra det. Värst är att vi tappar de där momenten som man alltid kan göra, springa hem och visa att man vill. Vi sänker oss till en nivå som inte är ok, säger Elin Hallagård, 29-årig mittnia med en rad säsonger i Sävehof bakom sig.

- Vi har inga jätteförväntningar på Champions League, så att inte ta poäng är inte så tungt. Men att förlora så stort är tungt, konstaterar Hallagård.

I andra halvlek drog Köpenhamn sakta ifrån ännu mer, och ledde med 28–12 när 13 minuter återstod. Sedan tilläts hemmalaget frisera siffrorna lite.

Förra Sävehof-målvakten Johanna Bundsen vaktade gästernas mål i större delen av matchen. Louise Fons på vänsterkanten gjorde åtta mål för danskorna, samtliga i andra halvlek. Högernian Hanna Blomstrand gjorde sex mål, flest av svenskorna i Köpenhamn.

- En härlig match, säger Hanna Blomstrand glatt efteråt.

Ännu mera krävs

Hon försäkrar att Köpenhamn gick in i matchen med tanken att det kunde bli jämnt och tufft.

- Vi får verkligen full träff i vårt försvar och kontringsspel, i första halvlek framför allt, framhåller Hanna Blomstrand.

Hon gjorde sina sex mål trots delad speltid på högernio med Anna Cecilie de la Cour, som stänkte in fyra fullträffar.

Men hur bra är Köpenhamn?

- För att gå extra långt i Champions League behöver man nog spela ännu bättre, tror Blomstrand.