Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Säsongspremiär för BK Häcken – Rosa Kafaji saknades

Fotbollsåret 2022 är igång för BK Häcken.
Men flera spelare och ledare saknades på grund av sjukdom vid första träningen, och nu ställs lördagens premiärmatch in.
– Det är inte så man vill ha det i en uppstart, säger tränaren Robert Vilahamn.

BK Häcken tränade på Bravida Arena under fredagseftermiddagen, men omtalade nyförvärvet Rosa Kafaji saknades.

18-åringen blev av av Damallsvenskans dyraste övergångar genom tiderna när hon värvades från AIK till BK Häcken strax före jul

Summan ska ha landat på 600 000-700 000 kronor, enligt uppgifter till GP.

Förbundskapten Peter Gerhardsson uttalade sig nyligen om Kafaji i en intervju med GP.

– Rosa är väldigt spelskicklig och det ska bli jätteintressant att se vad Robert (Vilahamn, tränare) och gänget i BK Häcken gör med henne nu när hon byter från ett lag som AIK som varit på den nedre halvan. Det ska bli väldigt spännande att se hennes roll i BK Häcken, sa Peter Gerhardsson.

Just den spelartyp Rosa Kafaji representerar är en spelartyp som Gerhardsson brukar använda sig av i sina lag.

– I våra ögon är Rosa en ”nummer tio”-spelare. De som följt mig vet att det är en viktig roll i de lag jag har tränat. En spelförande position mellan motståndarens backlinje och mittfält, sa förbundskaptenen.

Men när BK Häcken startade upp träningen på Bravida Arena på fredagen saknades den offensiva mittfältaren. Enligt BK Häcken är hon sjuk.

Första match ställs in

Även Anna Csiki, Milica Mijatovic och Julia Karlernäs är sjuka, medan nyförvärvet Agla Maria Albertsdottier ansluter först nästa vecka.

– Vi uttalar oss inte vad de är sjuka i, men de är sjuka i alla fall, säger klubbchefen Marcus Jodin på frågan om det handlar om covid-19.

Också den nya assisterande tränaren, Marwan Salman, saknades då han sitter i hushållskarantän.

Övriga spelare och ledare deltog under premiärpasset.

– Det är inte så man vill ha det i en uppstart. Samtidigt har man lärt sig senaste åren att det bara är att gilla läget och köra på. Det går att göra taktiska saker ändå på träningen. Försäsongen är lång, så det är okej, säger tränaren Robert Vilahamn.

Samtidigt står det klart att Häckens träningsmatchpremiär mot Fortuna Hjörring som var tänkt att spelas nästa lördag ställs in. Det danska laget har hela nio spelare sjuka i covid-19.

– Vi la den rätt tidigt för att alla skulle få spela 45 minuter och få matchrutin direkt. Men i och med att vi också har lite sjukdomar kommer vi inte att jaga någon ny match. Det är nästan så att det här blev bra, säger Vilahamn och fortsätter:

– I dag var vi 14 friska utespelare som körde, och då hade det inte gått att spela 45 minuter med så många. Vi har inte 25-30 man i truppen och det vill vi inte ha heller just nu eftersom vi bygger det här steg för steg.

I stället blir BK Häckens träningsmatchpremiär hemma mot Lidköping FK 29 januari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.