Ryssland krossade Tjeckien

|

Efter en försiktig inledning blixtrade Ryssland till en kvart in i matchen. En snabb omställning och en nick i stolpen och returen tryckte Alan Dzagojev in bakom en chanslös Peter Cech.

Lika utlämnad var den tjeckiske målvakten åtta minuter senare när Andrej Arsjavin smekte fram en genomskärare till Roman Sjirokov som hur säkert som helst satte tvåan.

Tjeckien hade lika lite av spelet i inledningen av den andra halvleken som i den första, men från ingenting och påpassligt reducerade Vaclav Pilar i den 52:a matchminuten.

Målet öppnade upp tillställningen och spelet böljade konstant från ett mål till ett annat – mest anmärkningsvärt att Ryssland inte la sig på försvar utan fortsatte offensivt.

Det gav utdelning med elva minuter kvar av ordinarie tid – Alan Dzagojev dundrade in trean och sitt andra för kvällen.

Bara tre minuter senare snurrade Roman Pavlutjenko länge med tjeckiska försvaret och hittade till slut läget och dundrade in matchavgörande 4–1 bakom en hjälplös Peter Cech.

En imponerande uppvisning av ett Ryssland som blir att räkna med i den här EM-turneringen, också.

Lagens startelvor:

Ryssland (4–3–3): 16 Vjatjeslav Malafejev – 2 Aleksandr Anjukov, 12 Aleksej Berezutskij, 4 Sergej Ignasjevitj, 5 Jurij Zjirkov – 6 Roman Sjirokov, 7 Igor Denisov, 8 Konstantin Zyrjanov – 17 Alan Dzagojev, 11 Aleksandr Kerzjakov, 10 Andrej Arsjavin.

Tjeckien (4–2–3–1): 1 Petr Cech – 2 Theodor Gebre Selassie, 5 Roman Hubnik, 6 Tomas Sivok, 3 Michal Kadlec – 13 Jaroslav Plasil, 19 Petr Jiracek – 14 Vaclav Pilar, 10 Tomas Rosicky, 9 Jan Rezek, – 15 Milan Baros.