Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: CARL SANDIN

Rutinerade Team Emerson studsade tillbaka

Team Emerson, med Marie Björling Duell som skeppare, gjorde en stark onsdag – men får vänta tills torsdagen för att se hur långt det räcker.
– Det blir nog tufft att gå direkt till kvarten, konstaterar Anna Holmdahl White, som ingår i besättningen.

Efter en trög inledande dag på tävlingarna i Lysekil stod Team Emerson inför ett tufft schema på onsdagen: sju matcher skulle avhandlas – bland annat mot regerande världsmästaren Lucy Macgregor och hennes team.

En fullspäckad dag alltså – men det gick väldigt bra. Fem segrar på de sju matcherna innebär att Team Emerson positionerat sig väl inför utslagsrundorna.

– Vi hade ju en bra dag idag med 5–2 i matcher, och vi är trygga med att vi kommer gå vidare, säger Team Emersons Anna Holmdahl White.

LÄS MER: Lysande start för Bergqvist i VM

Men om det räcker för att slippa mellanrundan återstår att se, då andra lag har matcher kvar att segla under torsdagen.

De lag som placerar sig bäst i gruppspelet går direkt till kvartsfinal, men Team Emersons total (7–4) lär inte räcka för en direktbiljett.

– Min erfarenhet säger att vi hade behövt en seger till för det, säger Holmdahl White.

Föll mot regerande världsmästaren

En motståndare som blev för svår på onsdagen var nämnda Lucy Macgregor och hennes team. Med tio segrar av elva möjliga (endast Göteborgsseglaren Johanna Bergqvist blev för svår) är det brittiska laget också klara för kvartsfinal.

– Jag tycker vi seglade väldigt jämnt med henne men föll på våra egna misstag. Vi kände att vi hade minst lika bra fart och så vidare, men vi fick två straff. Så även om vi var långt bort i målgången så kändes det som att vi var med, säger Anna Holmdahl White om mötet med den regerande världsmästaren.

Börjar hitta tillbaka

Faktum är att hon tror att laget – som är tillbaka i Lysekil efter tio år uppehåll – kan dra nytta av de extra matcherna som en mellanrunda kommer att ge.

– Vi har ju seglat jättemycket, över tio år och har sex VM-medaljer. Men det är såklart speciellt att vi haft ett så långt uppehåll. Egentligen var det ju VM 2009 som var vår senaste tävling, säger Anna Holmdahl White, och fortsätter:

– Segling är fantastiskt eftersom det är en erfarenhetsbaserad idrott, även om det är lite fysik också. Så vi är nog rätt nöjda med om vi får segla mellanrundan och få fem matcher till!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.