Malmös Søren Rieks jublar efter sitt 0–1-mål.
Malmös Søren Rieks jublar efter sitt 0–1-mål.

Rösler om MFF-segern: "Var aldrig orolig"

Spelmässig dominans och andra raka segern för Malmö. Men det krävdes lite ”hjälp” av en Siriusspelare för att guldfavoriten skulle få tre poäng med sig hem.

ANNONS
|

Malmös inledning av allsvenskan har varit målsnål: 1–1 mot Häcken i premiäromgången, 1–3-förlust mot Sundsvall borta i match två och 2–0-vinst hemma mot Östersund för en knapp vecka sedan gjorde att MFF huserade på den nedre delen av tabellen efter de tre inledande omgångarna.

Och därför fanns förhoppningar hos Siriusfansen om att äntligen få jubla över den första himmelsblå skalpen i det femte mötet lagen emellan sedan Uppsalalaget gick upp i högsta serien 2017.

Men en fin första halvtimme från Sirius räckte inte då Malmö jobbade till sig det spelmässiga övertaget i slutet av första halvlek, gjorde 1–0 direkt efter paus och sedan aldrig släppte taget.

ANNONS

"Målen kommer"

Malmömittfältaren Søren Rieks mål kom efter en misslyckad Siriusrensning där Jesper Arvidsson förvisso bröt danskens passning från vänsterkanten till Marcus Antonsson på högerditon men också – i och med sin rensning – råkade skicka bollen tillbaka till Rieks, som direktsköt via bortre stolpen och in.

- Det går rätt fort. Bollen studsar precis innan och när han ska försöka få bort bollen med en yttersida kan bollen hamna var som helst. Det är lite olyckligt att den hamnar hos just Rieks. Han har ett bra avslut. Men det är fotboll, man gör misstag, säger Siriustränaren Mirza Jelecak.

Att just Rieks skapade läget och tog vara på chansen förvånade inte Malmötränaren Uwe Rösler.

- Søren är på väg mot den fina formen som han hade förra året. Han har lagt ner mycket jobb på att vässa sitt målskytte ännu mer och det betalade sig nu, säger Rösler.

ANNONS

Att MFF ”bara” har gjort fem mål på de fyra första omgångarna är inget som oroar honom:

- Målen kommer så länge vi skapar chanser och vi skapade tillräckligt många nu. Vi tog tre poäng och höll nollan för andra matchen i rad. Vi visade rätt mentalitet matchen igenom. Det var just det som gjorde oss till vinnare förra året så även det var ett steg i rätt riktning.

"Vill ändå ge cred"

När TT frågar om Uwe Rösler inte är lite fundersam ändå över varför han inte fått ut den fulla potentialen av sina skickliga målskyttar i just de fyra första matcherna svarar han med en motfråga:

- Har du sett hur många mål som Malmö har gjort sedan jag kom till klubben?

TT: Alla vet att ni har jättebra målskyttar men frågan gäller läget just här och nu?

ANNONS

- Tack, du svarade själv på din fråga, replikerade Malmötränaren.

Sirius, som inledde med två raka segrar (Kalmar borta och AFC Eskilstuna hemma), har nu två raka tuffa uddamålsförluster: dels 1–2 mot AIK för en vecka sedan följt av lördagens 0–1 mot Malmö.

- Men jag vill ändå ge cred till spelarna som fajtas för varenda meter av planen, säger Mirza Jelecak och avslutar:

- Jag vet inte om man kan säga att jag är stolt när vi förlorar matchen – men det är mycket som är positivt trots att vi förlorar så det tar vi med oss.

TT

ANNONS