Markus Rosenberg frälste Malmö FF i Skånederbyt mot Helsingborg.
Markus Rosenberg frälste Malmö FF i Skånederbyt mot Helsingborg.

Rosenberg sänkte HIF: "Jäkligt skönt"

Det första Skånederbyt på tre år levde ända in i slutet. Sista ordet fick dock serieledaren Malmö FF – och lagkaptenen Markus Rosenberg.

ANNONS
|

Trots att Helsingborg är i en usel form – nu nio raka utan seger – och saknar tunga pjäser som Andreas Granqvist och Alexander Farnerud var det match i 90 minuter plus tillägg i det första Skånederbyt på tre år.

- Jag har nog inte haft så här många skott mot mig på hela säsongen, om man räknar ihop matcherna, säger Malmö FF-målvakten Johan Dahlin, som har hållit nollan i sex av 13 matcher den här säsongen.

ANNONS

Firade framför klacken

Till slut stod ändå Malmö FF där som segrare på ett utsålt Olympia (16500 åskådare). Lagkaptenen Markus Rosenberg rullade i den 18:e minuten in matchens enda mål bakom en storspelande Kalle Joelsson i hemmamålet.

- Det var lite så som jag gjorde mål förr. Djupled, en bra touch och sedan var det mellan benen, säger den 36-årige anfallaren.

Målet kom precis nedanför hemmaklacken på Södra stå och Rosenberg firade genom att lägga handen vid örat. Inte direkt uppskattat av Helsingborgssupportrarna.

- Det är som det ska vara i ett derby, flinar Rosenberg.

Hemmalaget hade ett par chanser under den första akten, men tryckte framför allt tillbaka serieledaren MFF i upptakten av den andra.

- Vi har nio målchanser. Det är rena frilägen till snett-inåt-bakåt, där vi gör mål i normala fall. Det är så klart en jäkla besvikelse, säger Helsingborgsförsvararen Markus Holgersson och suckar.

ANNONS

TT: Hur ser du på våren? Ni ligger på kvalplats med tio poäng?

- Det är för dåligt. På de prestationer vi gjort förtjänar vi fler poäng, men poängmässigt är det alldeles för dåligt, säger Holgersson och fortsätter:

- Nu har vi Örebro, Elfsborg och Sirius (efter uppehållet). Tre otroligt viktiga matcher för att vi ska få andas lite.

Leder med sex poäng

För MFF är verkligheten helt annorlunda. Serieledaren har på 13 matcher – en mer än toppkonkurrenterna – tagit 30 poäng och när allsvenskan tar sommaruppehåll är gapet ner till Djurgården och AIK sex poäng stort.

- Det betyder jättemycket. Den senaste perioden har vi inte bara tagit poäng, utan vi har spelat väldigt bra också, säger Rosenberg.

ANNONS
TT

ANNONS