"Det kommer som en chock samtidigt som man vet hur den här businessen fungerar", säger Markus Rosenberg om tränarbytet i Malmö FF. Arkivbild.
"Det kommer som en chock samtidigt som man vet hur den här businessen fungerar", säger Markus Rosenberg om tränarbytet i Malmö FF. Arkivbild.

Rosenberg lider med Pehrsson

Med nye tränaren Daniel Andersson hoppas Malmö FF bli ett vinnande lag igen. Samtidigt lider anfallsstjärnan Markus Rosenberg med sparkade Magnus Pehrsson.

ANNONS
|

Magnus Pehrsson ut – sportchefen Daniel Andersson in.

Måndagens tränarrockad i Malmö FF var kanske inte så oväntad med tanke på att mästarlaget ligger först på tionde plats i allsvenskan.

Men beskedet skakade ändå om laget.

- Det kommer som en chock samtidigt som man vet hur den här businessen fungerar och det har väl inte varit några positiva toner över Magnus och våra resultat den sista tiden, säger MFF-kaptenen Markus Rosenberg till Kvällsposten.

ANNONS

- När det kom direkt efter matchen (mot TFF) kände jag att jag tog det otroligt personligt. Det handlar inte om Trelleborgsmatchen, men det är ändå den som är på näthinnan. Hade jag gjort mål där hade vi vunnit och då hade Magnus varit kvar.

Enligt Roseberg blev inte spelarna tillfrågade innan Pehrsson sparkades och han vet inte om det var rätt beslut.

- Det får vi se. Framtiden får säga, säger Rosenberg.

- Vi får se vad han (Daniel Andersson) står för för fotboll. Det är klart att den är mer malmöitisk. Man behöver inte förklara mycket mer än så. Han kan laget, det är tre matcher, sedan får vi ett uppehåll och får se vad som händer där.

ANNONS

I onsdagens bortamöte med serieledande Hammarby får MFF klara sig utan inte mindre än fem skadade spelare – Johan Dahlin, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Fouad Bachirou och Arnor Traustason.

- Ingen av dem kan spela, säger Daniel Andersson till Kvällsposten.

TT

ANNONS