Rosenberg: "Känner mig så redo som jag kan"

Ännu är inget klubbat. Men Markus Rosenberg vet vad han vill i returen mot FK Vardar:

ANNONS
|

En rumpskada har gäckat Markus Rosenberg sedan den allsvenska matchen mot AFC Eskilstuna för ett par veckor sedan. Speltiden har uteblivit och det har varit en kamp mot den beryktade klockan för att hinna tillfriskna till de ack så betydelsefulla Champions League-kvalmatcherna som MFF nu är mitt inne i.

Han missade den första matchen mot det makedonska FK Vardar där Malmö bara fick med sig ett 1–1-resultat trots att de i långa perioder var överlägset sina motståndare. Men att enbart fem av 28 skott träffade målet skvallrar om att skärpan i de avgörande lägena inte var på topp.

ANNONS

"Jag är glad"

Nu känner sig Rosenberg redo för att hjälpa sitt kära MFF att ta sig vidare i turneringen.

- Jag känner mig bra. Lika bra som efter träningen i söndags, det har inte hänt så mycket sedan dess. Så klart känner jag efter varje dag när jag vaknar nu när jag trappat upp träningen och haft ett pass i benen med laget. Jag är glad för att det känns bra, säger han till Sydsvenskan.

Han slår fast:

- Jag vill alltid spela. Sedan är det upp till Magnus (Pehrsson) att ta ut laget. Jag känner mig så redo som jag kan känna mig efter ett pass. Det är en otroligt viktig match.

Måste göra mål

Det är en smula fördel för FK Vardar i returen, ett 0–0-resultat skulle räcka för dem. Rosenberg är på det klara över hur Malmö måste agera för att ta sig vidare.

ANNONS

- Att vi inte stirrar upp oss, att vi spelar lugnt och fint och med stor rörelse. Inte lönt att gå ifrån sitt sätt att spela fotboll, det har vi varit duktiga på hela året. Vi har avgjort många matcher på slutet genom att vara duktiga på att hålla oss till matchplanen. Balansen mellan att ha tålamod och fortfarande ha tempo på bollen. Det har vi varit bra på hela året, säger han till Sydsvenskan.

Om Malmö tar sig vidare till den tredje kvalomgången väntar troligtvis ett möte med Öresundsrivalerna FC Köpenhamn.

TT

Fakta: MFF:s väg till Champions Leagues gruppspel

Andra kvalomgången: FK Vardar 1–1 (hemma), 18 juli (borta).

Tredje kvalomgången: 25–26 juli och 1–2 augusti. Om Malmö FF går vidare möter man FC Köpenhamn eller slovakiska MSK Zilina.

Playoff: 15–16 augusti och 22–23 augusti.

Gruppspelet inleds i september.

ANNONS