Markus Rosenberg tror att matchbilden i returen mot Vidi kommer att likna den i Malmö. Arkivbild.
Markus Rosenberg tror att matchbilden i returen mot Vidi kommer att likna den i Malmö. Arkivbild.

Rosenberg: "Det gäller att behålla lugnet"

Malmö FF behöver göra mål för att ta sig vidare i Champions League-kvalet. Men i returmötet borta mot ungerska Vidi handlar mycket om att behålla lugnet, menar lagkaptenen Markus Rosenberg.

ANNONS
|

Malmö FF fick med sig 1–1 från det inledande hemmamötet med Vidi och i tisdagens retur hoppas spelarna på en slags revansch.

- Vi kommer hit här och känner att vi har stora möjligheter. Jag tycker att vi var det klart bättre laget och det ska vi ut och visa i morgon igen, säger Oscar Lewicki till Sydsvenskan.

ANNONS

Malmö FF har flera frågetecken kring skadedrabbade spelare inför mötet men tre av dem – Carlos Strandberg, Behrang Safari och Rasmus Bengtsson – har flugit ner till Ungern.

- Jag hoppas att alla tre är redo, men jag kan inte garantera det. Vi får se i morgon, jag är optimistisk, säger tränaren Uwe Rösler på presskonferensen enligt Kvällsposten.

Däremot är Arnor Traustasson kvar hemma i Malmö. Islänningen är inte återställd från sina problem med huvudvärk som han drabbades av i samband med hemmamatchen mot Cluj i den förra kvalomgången.

Fläckig plan

En hel del av presskonferensen kom att handla om platsen för returen, Vidis hemmaplan i den lilla byn Felcsut. Gräset på Pacho Arena är enligt Aftonbladets bilder väldigt fläckigt – och ska ha blivit så den senaste veckan.

- På tio dagar har någonting attackerat planen. Vad ska man säga... det är otroligt. Jag har aldrig varit med om något liknande i hela mitt liv, säger Vidi FC:s tränare Marko Nikolic enligt Aftonbladet.

ANNONS

När Malmös tränare får chansen att kommentera gräsplanen säger han:

- Jag väntade mig inget annat. Vidi gör allt för att gå vidare. Det är alltid farligt att antyda saker när du inte har fakta... Men om du frågar om jag är förvånad så nej. Efter att jag sett vad som hände mot Ludogorets och hur de spelade mot oss så förväntade jag mig inget annat, säger Rösler.

"Behålla lugnet"

Markus Rosenberg tror att det blir en liknande matchbild som den i Malmö. Gör MFF första målet ser lagkaptenen stora möjligheter att sätta press på Vidi.

- Gör vi ett mål kan inte de bara tuta och köra, för tvåan sätter oss i en väldigt fin position och det är de väl medvetna om. Det gäller att ha ett bra bolltempo och behålla lugnet. Kommer stressen fram efter 60 minuter om vi inte har gjort mål då så blir det inget bra i slutändan. Vi har 90 minuter på oss, säger Rosenberg till Sydsvenskan.

ANNONS

Om MFF slår ut FCVidi väntar en play off-match till Champions League mot vinnaren i mötet mellan AEK Aten och Celtic. Om laget åker ut väntar en play off-match till Europa League.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigt att Arnor Traustasson är spelklar. Uppgiften kom från Kvällsposten som nu backat från uppgiften om islänningen.

TT

ANNONS