Malmös Markus Rosenberg mot Dalkurds Kebba Ceesay och Henrik Löfkvist i allsvensk match mellan Malmö och Dalkurd på Stadion i Malmö under söndagen.
Malmös Markus Rosenberg mot Dalkurds Kebba Ceesay och Henrik Löfkvist i allsvensk match mellan Malmö och Dalkurd på Stadion i Malmö under söndagen.

Rosenberg: "Är väl inte mycket bättre"

Markus Rosenberg är inne på sitt sista år i Malmö FF. Än så länge ser det ut att bli ett krisens år för skåningarnas lagkapten.

ANNONS
|

Blott 15 poäng på 12 matcher – det är facit för det regerande mästarlaget Malmö FF:s när allsvenskan tar uppehåll för VM.

- Det kommer lägligt det här uppehållet, säger Markus Rosenberg.

Christiansen på läktaren

Vad blir viktigt fram till omstarten?

- Först och främst att bestämma om Daniel (sportchefen Andersson) ska vara tränare eller inte. Sedan se över truppen så klart. Och sedan därefter hitta en väg att gå, säger 35-åringen.

ANNONS

Han har ingen åsikt om Andersson – som tog över som tränare för knappt två veckor sedan efter att Magnus Pehrsson fått sparken – ska fortsätta eller inte.

- Jag blandar mig inte i det. Det är inte mitt jobb.

När MFF endast fick 1–1 mot bottenlaget Dalkurd i våravslutningen fanns dansken Anders Christiansen på läktaren. I fjol svarade mittfältaren för fem mål och sju framspelningar i MFF-tröjan innan han lämnade för Gent. Tiden i Belgien har dock varit tung och skadefylld och det ryktas om en återkomst till Malmö för 27-åringen.

- Han blev ju årets spelare förra året och vi vet hur bra han är. Det är klart att det är en spelare man inte hade tackat nej till, säger Markus Rosenberg.

Är det realistiskt?

- Det hoppas jag, säger Rosenberg med ett leende.

ANNONS

Hoppas på Europa i höst

Sedan Rosenberg anslöt till MFF vintern 2014 har klubben tagit tre SM-guld (2014, 2015 och 2017) och gått till två Champions League-gruppspel. Just nu är ett nytt Europaäventyr i höst en realistisk målsättning, menar Malmös lagkapten.

- Sedan får vi se hur högt vi kan nå i allsvenskan. Det är ändå 18 matcher kvar – det är mycket poäng att spela om, säger Markus Rosenberg.

Mot Dalkurd fick Søren Rieks gå av planen efter 35 minuter med yrsel och huvudvärk utan att ha fått någon smäll mot huvudet.

- Vi gjorde de första medicinska testerna, men när det är yrsel och huvudvärk utan något direkt trauma så vill vi givetvis göra en undersökning på sjukhus, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

TT

ANNONS