Rosenberg: "Alltid skönt att göra mål"

Markus Rosenberg har väntat på sitt första mål 2017. I hemmapremiären mot Sundsvall slog Malmö FF-anfallaren till med en högklassig aktion.

ANNONS
|

I premiären mot IFK Göteborg på Ullevi var det anfallskollegan Pawel Cibicki som räddade Malmö FF:s poäng (1–1). Markus Rosenberg lämnade planen mållös, vilket han även gjort under MFF:s träningsmatcher.

Efter en timme mot Sundsvall i hemmapremiären inför 18378 spräckte han målnollan för 2017. Yoshimar Yotún slog en läcker lyra, som Rosenberg plockade ner med högerfoten och i rörelsen efteråt klippte 34-åringen in 2–0 bakom Tommy Naurin i Sundsvallsmålet.

"Överlag ett bra mål"

- Den är lite lång, så det är en härlig nedtagning och bra tajming på avslutet direkt. Det är överlag ett bra mål, sade Rosenberg.

ANNONS

Anfallsstjärnan sade att han kände sig som en 25-åring när han lyckades med nedtagningen. Den senaste tiden har Rosenberg dock dragits med smärta i sin vänstra häl. Ett lånat skoinlägg av Cibicki har dock underlättat.

- Smärtan är ju där hela tiden, så det är inte bra. Men när det väl är match blir det så mycket adrenalin.

MFF:s första målskytt i matchen var en större överraskning. Efter 35 minuter knäade vänsterbacken Behrang Safari, som återvände till MFF förra sommaren efter en lång utlandskarriär, in ledningsmålet på en hörna.

- Ett typiskt Safarimål, sade Rosenberg med ett leende.

- Det är inget mål som går till historien direkt, sade Safari själv.

ANNONS

Det var hans tredje allsvenska mål i karriären – de två tidigare fullträffarna kom säsongen 2006. Han såg dock inte bollen när den kom mot honom.

- Jag bara kände hur den träffade knäet. Franz (Brorsson) började fira, men då tänkte jag: "nä, nä, kompis – den har träffat mitt knä, kompis", sade Safari och skrattade.

MFF-segern var odiskutabel. Hemmalaget vann bollinnehavet med 55–45, avsluten mot mål med 11–1 och hörnorna med 10–2.

- Jag grämer mig inte allt för mycket över förlusten. Det är det bästa Malmö jag har sett på ett tag, sade Sundsvallstränaren Joel Cedergren.

Wolff Eikrem petad

Nye MFF-tränaren Magnus Pehrsson gjorde flera ändringar på mittfältet jämfört med premiären. Bland annat fick Magnus Wolff Eikrem – assistkung i allsvenskan i fjol med 15 framspelningar – börja på bänken (utbytt i paus mot Göteborg).

- Det beror på hur Sundsvall spelar och vad vi ville har för egenskaper på ytterpositionerna och vad som var viktigast. Vi tittade också så klart på prestationerna de senaste veckorna och mot Göteborg. Då blev valet att han inte startade i dag. Det är ett svårt beslut, för jag tycker också att det är en fantastisk fotbollsspelare, sade Magnus Pehrsson.

ANNONS
TT

ANNONS