Rory McIlroys kritik mot Donald Trumps hantering av coronapandemin

De spelade golf ihop en gång – men kommer sannolikt aldrig göra igen. Tre år efter den omdiskuterade rundan kritiserar nu världsettan Rory McIlroy, 31, hur USA:s president Donald Trump, 73, försöker dra nytta av coronapandemin.
– Något som bara är fruktansvärt, säger Rory McIlroy i McKellar Golf.

ANNONS
|

Det var för tre år sedan som världsettan Rory McIlroy spelade en golfrunda med USA:s president Donald Trump. När de båda hade gått av 18:e green möttes nordirländaren av en intensiv storm av kritik.

Fansen och andra golfentusiaster uppskattade inte McIlroys runda med den kontroversiella presidenten. Golfaren själv berättar i podcasten McKellar golf att han uppskattade varvet med Donald Trump och att amerikanen har en X-faktor, men att det med största sannolikhet inte blir en runda till med de båda i samma boll.

McIlroy förklarar vidare i podcasten att bara för att de hade en god stund ute på golfbanan betyder inte det att de håller med varandra om allt.

ANNONS

– Eller i grunden, ingenting, säger världsstjärnan.

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Göteborgs golfbanor

McIlroy kritiserar Trumps ”coronataktik”

Världsettan får sedan frågan om han skulle vilja spela med Trump igen.

– Jag vet inte om han vill spela med mig igen efter det jag precis sagt, men jag skulle inte (spela med honom igen).

McIlroy, som är bosatt i Florida, tar också tillfället i akt under intervjun att skicka ytterligare en känga mot Donald Trump. Proffsgolfaren tycker att presidenten har använt coronapandemin som vapen i politiskt syfte i ett land som har drabbats hårt av krisen.

LÄS MER: Jättesuccé för golfen i Göteborg

– Vi är mitt i något som är ganska allvarligt just nu och det faktum att han försöker politisera det och göra det till ett kampanjrally och säger att vi administrerar de flesta tester i världen som om det är en tävling – det är något som bara är fruktansvärt, säger Rory McIlroy i McKellar Golf.

Under söndagskvällen, svensk tid, spelar världsettan en välgörenhetsmatch i lag med Dustin Johnson. De möter Rickie Fowler och Matthew Wolff och de spelar om 40 miljoner kronor som går direkt till kampen mot det nya coronaviruset.

ANNONS

LÄS MER: Stjärnorna spelar match om 40 miljoner

ANNONS