Damkronorna deppade efter det historiska VM-uttåget mot Japan.
Damkronorna deppade efter det historiska VM-uttåget mot Japan.

Rooth inte förvånad över fiaskot

Maria Rooth, nyckelspelare under Damkronornas storhetstid tidigt 2000-tal, är inte helt förvånad över ishockeylandslagets historiska VM-fiasko. Men hon lider med laget.

ANNONS
|

Damkronorna förlorade måstematchen mot Japan (2–3) i den sista gruppspelsomgången vid ishockey-VM i Esbo, Finland. Landslaget åker därmed ur A-gruppen och spelar B-VM nästa år.

- Har haft det lite grand på känn. Det är ingen effektivitet, den finns inte. Man tar ganska dåliga beslut. Det har gått emot Sverige. Min tanke är "ja, nu har vi nått vi botten". Nu måste spelarna rannsaka sig själva och säga "gör jag tillräckligt mycket för att bli den bästa spelaren". Det är mycket som behöver göras efter det här, säger Maria Rooth, i sin roll som tv-expert, i SVT.

ANNONS

Den tidigare landslagsikonen var en av Damkronornas förgrundsfigurer under tidigt 2000-tal. Vid OS i Salt Lake City 2002 blev det brons och i Turin fyra år senare tog Sverige OS-silver, den största prestationen hittills i landslagets internationella mästerskapshistoria. 2019 är det andra tongångar.

- Man är ledsen. Lider lite grand med tjejerna. Sverige måste ta i med hårdhandskarna igen. Man får börja om. Just nu känns det, både för mig och dem, otroligt tungt, säger Rooth.

TT

ANNONS