Rodrigo Pessoa till Billdals Ridklubb

Ett av ridsportvärldens allra största namn kommer till Billdal under onsdagen. Rodrigo Pessoa, med OS- och VM-guld på meritlistan, gästar med "The Rodrigo Pessoa Show". Dessutom kryddas kvällen av några svenskstjärnor.

ANNONS
|

Han var inte ens tio år när han tävlingsdebuterade – och genom åren har bland annat individuella guld i Aten-OS och Rom-VM lagts till meritlistan.

Nu ska brasilianske hoppstjärnan Rodrigo Pessoa gästa Billdal i en clinic för att utbilda Göteborgsregionens unga ryttare.

– Han kommer prata mycket om att vända motgångar till framgångar, och så kommer han gå igenom sitt system som han använder när han tävlar, säger Sofia Lundqvist, ansvarig för onsdagens clinic på Billdals Ridklubb.

I och med den stundande Horse Show-festen i Scandinavium kommer entusiaster från hela landet ändå till Göteborg i veckan. Nu får dessa även chansen att se Pessoa – allt som krävs är en liten utflykt till Billdal.

ANNONS

Kryddat med svenska stjärnorna

– Det känns väldigt spännande att ha en sådan världsstjärna på plats, säger Sofia Lundqvist.

Har han varit hos er förut?

– Nej det har han inte. Jag tror faktiskt det är första gången han gör detta i Sverige.

Pessoa är inte heller den enda stjärnan under kvällen.

Billdals ridklubb har kryddat tillställningen med Douglas Lindelöw och Emma Emanuelsson. De kommer att assistera världsstjärnan under kvällen – tillsammans med Billdals egna ryttare Fanny Kullmyr och Josephine Karlsson.

– Vi har fått önska lite ryttare och då har vi frågat ryttare som haft lite koppling till Göteborg och till klubben, säger Sofia Lundqvist.

ANNONS