Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Poddinspelning Sportkvarten, Robert Laul och Linnea Svensson. Bild: Olof Ohlsson
Poddinspelning Sportkvarten, Robert Laul och Linnea Svensson. Bild: Olof Ohlsson

Robert Laul om att Kolbeinn Sigthorsson blir kvar i IFK Göteborg

Ledaromsättningen på Kamratgården. De dåliga resultaten i allsvenskan. Och Kolbeinn Sigthorsson-soppan – där är ämnena i veckans avsnitt av Sportkvarten som GP:s fotbollskrönikör Robert Laul gästar.
– De är förbundna enligt lag att stötta Kolbeinn i den här situationen, säger Laul.

IFK Göteborg kämpar på många håll och kanter och har gjort så under en längre tid. Omsättningen på klubbledare har varit stor. Den sportsliga satsningen tar inte fart. Lägg därtill anklagelserna mot anfallaren Kolbeinn Sigthorsson som anklagas för att ha sexuellt ofredat en kvinna 2017 så inser du att det är mycket som stormar kring Blåvitt.

I veckans avsnitt av GP:s podcast Sportkvarten ger fotbollskrönikör Robert Laul sin syn på hur IFK Göteborg har hanterat situationen kring Kolbeinn Sigthorsson och om valet att behålla honom i klubben.

– De har ingen juridisk rätt att riva hans kontrakt eftersom det här rör sig om händelser som ligger långt bak i tiden när han inte var IFK Göteborgs spelare. Däremot har de ett arbetsgivaransvar så att de är förbundna enligt lag att stötta Kolbeinn i den här situationen. Jag tycker Blåvitt har hanterat den här frågan ganska bra.

Lyssna på podden Sportkvarten i spelaren ovan, via Podcaster, Spotify eller Acast. Programledare är Linnea Svensson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.