Ridklubb i Västsverige blåstes på miljonbelopp – tidigare ordförande döms

Den tidigare ordföranden förde över drygt 1,1 miljoner kronor från ridklubben i Västsverige till sitt eget konto.
Nu döms hen till villkorlig dom, dagsböter och skadestånd.

ANNONS
|

En tidigare i ordförande för en ridklubb i Västsverige blåste föreningen på över en miljon kronor. Nu har domen fallit i tingsrätten och den tidigare ordföranden döms för grov trolöshet mot huvudman.

Den tidigare ordföranden hade tillgång till föreningens bankkonton, varifrån pengar fördes över till hens privata konton. Enligt domen gjordes totalt 146 transaktioner. Totalt har det rört sig om drygt 1,1 miljon kronor.

Uppdagades när investering skulle göras

Den tidigare ordföranden nekar till brott och uppger att hen inte haft för avsikt att skada föreningen ekonomiskt och att avsikten varit att betala tillbaka pengarna. Hen uppger också att delar av de överförda pengarna kommit föreningen till godo.

ANNONS

Det var i samband med att ridklubben skulle göra en större investering som det uppdagades brister i föreningens ekonomi. Kommunen där ridklubben finns betalade under den tid då pengarna ska ha överförts till den tidigare ordförandens konto ut 350 000 kronor i bidrag till föreningen. Dessutom tog föreningen lån på 1,4 miljoner kronor, som kommunen gick i borgen för.

Den tidigare ordföranden döms i tingsrätten till villkorlig dom och 49 500 kronor i dagsböter. Dessutom ska hen betala drygt 1,1 miljoner kronor i skadestånd till föreningen.

LÄS MER:Dressyrryttaren Emma Jönsson från Särö siktar mot stjärnorna

LÄS MER:Felicia Grimmenhag rider utan ben – efter våldsam bilolycka

LÄS MER:Landslagsryttare frias från anklagelser

ANNONS