Rekordpublik såg boxningsmatch i Dallas – trots coronapandemin

Texas har öppnat upp helt under coronapandemin. Natten till söndagen fanns 73 126 personer på plats i AT&T Stadium i Dallas för att se boxningsmatchen Saul Alvarez och Billy Joe Saunders.

ANNONS
|

Sakta men säkert börjar länder öppna upp efter coronapandemin. Även om USA i stort inte har släppt helt på restriktionerna så finns det en delstat som valt att återgå helt till det normala.

Texas har så gott som valt att släppa allt vad restriktioner heter och i april satt hela 40 000 i publiken när baseball-laget Texas Rangers tog emot Toronto Blue Jays. Vilket innebar en fullsatt arena.

Det hela uppskattades inte av president Joe Biden som tyckte att delstatens republikanske Guvenör Greg Abbott borde lyssna på smittskyddsexperten och Vita husets covidrådgivare Anthony Fauci.

– Jag tycker det är oansvarigt, sa den Biden.

ANNONS

LÄS MER:Nära 40 000 åskådare – trots presidentens avrådan

LÄS MER:Biden: Misstag med fullsatta läktare

Rekordpublik under helgen

Men Greg Abbott och Texas fortsätter att hålla öppet och under helgen lockades rekordpublik till AT&T Stadium i Dallas.

Hela 73 126 kom för att se på när Saul 'Canelo' Alvarez besegrade Billy Joe Saunders natten till söndagen. Inte bara var det den största publiksiffran under ett sportevent sedan coronapandemin startade – utan även den största publiken någonsin under en boxningsmatch inomhus i USA.

Tidigare rekordet låg på 63 352 och var från matchen mellan Muhammad Ali och Leon Spinks i Louisiana Superdome 1978.

Canelo Alvarez besegrade Billy Joe Saunders efter åtta ronder.
Canelo Alvarez besegrade Billy Joe Saunders efter åtta ronder. Bild: Jeffrey McWhorter

Matchen vanns som sagt av Saul Alvarez efter hela åtta ronder. Enligt CNN tvingades Billy Joe Saunders lämna arenan i ambulans.

– Jag tror jag bröt hans käke och jag visste att han inte skulle komma tillbaka. Det var droppen, säger han enligt kanalen.

ANNONS