Regeringen ger grönt ljus - handbolls-EM blir av

Handbolls-EM kommer att hållas i Danmark trots oron över coronaviruset. Regeringen har gett grönt ljus.
– Till alla er som har jobbat hårt för att rädda handbolls-EM, och till alla som sett fram emot att följa turneringen: Det är nu klart att hela handbolls-EM kommer avgöras på dansk mark, säger kulturminister Joy Mogensen.

ANNONS
|

För en dryg vecka sedan kom beskedet att Norge hade dragit sig ur arrangemanget för handbolls-EM som ska starta i början av december. Detta efter att de norska smittskydsreglerna satte stopp för matcher i Trondheim.

"Vi har vänt på varje sten i hopp om att få mästerskapet till Norge. Men det är med ett tungt hjärta som vi måste erkänna att det den här gången inte var möjligt att ordna ett mästerskap på hemmaplan för Norge", sa norska handbollsförbundets generalsekreterare Kåre Geir Lio i ett pressmeddelande.

Istället började det danska förbundet undersöka möjligheterna om att ta över hela turneringen.

ANNONS

Något som de nu ska ha godkänt.

Enligt planen ska Sveriges spelare och ledare gå in i en coronaanpassad "EM-bubbla" redan från lägrets start i Trollhättan, och fortsätta så under hela mästerskapet.

– Vi har testats tre gånger den senaste veckan, ska göra det igen i morgon och sedan fortlöpande under hela perioden, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Kontakter med utomstående minimeras. Ingen i truppens bubbla får träffa utomstående, eller ens ta en promenad hur som helst.

ANNONS