Rasmus Wikström lånas ut till superettanklubb

IFK Göteborgs talangfulle försvarare, Rasmus Wikström, lånas ut till superettanklubben AFC Eskilstuna. Lånet sträcker sig över hela säsongen, men 19-åringen kan kallas tillbaka i sommar.
– Det är stor konkurrens i vår trupp, inte minst på mittbackspositionen och det är viktigt att Rasmus får speltid, säger sportchef Pontus Farnerud till klubben.

ANNONS
|

Wikström spelade bara en match för IFK Göteborg i allsvenskan i fjol efter en lång tids skadefrånvaro. Nu står det klart att 19-åringen lånas ut säsongen ut till AFC Eskilstuna i superettan.

– En viktig del i detta är att vi ha möjlighet att kalla tillbaka honom i sommar ... Precis som med alla våra utlånade spelare kommer vi att följa Rasmus noggrant, säger sportchef Pontus Farnerud till klubben.

LÄS MER:Rasmus Wikström om bakslagen: ”Jobbigare än hela korsbandsrehaben”

I somras var mittbacken tillbaka efter en elva månader lång skadefrånvaro efter en korsbandsskada. Den allsvenska comebacken för IFK Göteborg i allsvenskan skulle dock dröja. Först i hemmamötet med Sirius i den sista omgången i december fick Wikström hoppa in i den 88:e minuten.

ANNONS

– Det har varit en ganska jobbig period efter att jag blev frisk och var med i truppen där. Jag har inte fått någon riktig kontinuitet i träningen. Jag har haft småskador – vilket jag har fått höra är väldigt vanligt efter en korsbandsrehab. Det har varit mycket två veckor inne, två veckor ute på planen, sa Wikström i en intervju med GP i höstas.

LÄS MER:Rasmus Wikström gjorde första starten efter 543 dagar

Under försäsongen i år har talangen funnits med i Blåvitts matchtrupper desto mer. I premiären mot Halmstads BK på Valhalla fanns Wikström med i startelvan jämte Mattias Bjärsmyr och i 2–2-matchen mot Degerfors satte mittbacken det sena kvitteringsmålet.

Nu står det klart att 19-åringen spelar i AFC Eskilstuna under den kommande säsongen. Laget slutade på en niondeplats ifjol.

– Vi har pratat med varandra ett tag och till slut vägde det över till AFC:s fördel. Efter att ha pratat med Özcan (tränaren med efternamnet Melkemichel), som jag känner till sen tidigare och han berättade hur klubben ser på mig som spelare och hur man vill använda mig i spelet, så känns valet helt rätt, säger Wikström till AFC Eskilstunas hemsida.

LÄS MER:Rasmus Wikström om bakslagen: ”Jobbigare än hela korsbandsrehaben”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS