Rafael Nadals oro: ”Har svårt att gå i trapporna”

Rafael Nadal har inte spelat en tennismatch sedan i januari.
Den 22-faldige grand slam-vinnaren dras med en efterhängsen skada.
– Det är till och med svårt för mig att gå nedför trapporna, säger han.

ANNONS
|

Australien Open tog slut redan i den andra rundan för spanjoren, sedan förlusten mot Mackenzie McDonald har han inte beträtt en tennisplan i matchsammanhang.

I början på sommaren tvingades han till en höftoperation – men det verkar inte vara där det största problemet ligger. I stället är det en krånglande fot som ställer till det.

Det har den gjort från och till under flera år – men sällan så här mycket.

– Det finns stunder när foten inte låter mig leva i frid. Då är det till och med svårt för mig att gå nedför trapporna, säger Nadal i en intervju med Movistar+.

ANNONS

Har rasat på världsrankningen

Nadal har hunnit bli 37 år gammal, skadorna har gjort att han rasat till en 237:e plats på världsrankningen. Därför det många som dömt ut hans chanser att ta sig tillbaka.

Nadal själv är också realistisk.

– Jag skulle vilja spela igen och vara konkurrenskraftig igen. Men drömmen är inte att komma tillbaka och vinna franska öppna eller Australien. Jag är mycket medveten om att det i skedet av mitt liv är mycket avlägset, säger han.

Han rehabiliterar nu för fullt och ska utvärdera hur kroppen känns inom de närmsta månaderna. Sedan ska han bestämma sig för om det blir en comeback lagom till Australien Open – precis ett år efter det att han spelade en turnering senast.

LÄS MER:Nadal opererad – borta säsongen ut

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS