Putin rasar: "Det är diskriminering"

Avstängningarna av ryska idrottare från OS är "diskriminering" och rysk idrott är offer för en politisk kampanj. Det sade Rysslands president Vladimir Putin när han på onsdagen träffade landets OS-trupp i Moskva. - Det går bortom såväl lagliga gränser som sunt förnuft, sa han på en ceremoni i den ryska huvudstaden.

ANNONS
|

386 idrottare ingick i den ursprungliga ryska truppen, men efter Wadas rapport om statsunderstödd dopning har ett 100-tal av dem stoppats från att tävla i Brasilien.

Enligt ryska nyhetssajten Tass menade Putin att avstängningarna är ett alldeles för hårt straff.

– Det går bortom såväl lagliga gränsersom sunt förnuft, säger den ryske presidenten enligt sajten.

Under onsdagen träffade Rysslands president VladimirPutin OS mest ifrågasatta deltagare vid en ceremoni i Moskva. Olympierna ska också välsignas av den rysk-ortodoxa kyrkans överhuvud innan de reser till OS-staden Rio de Janeiro.

Dopningsskandalen kring det ryska förbundet fortsätter bara att växa och senast i raden av misstänkta idrottare är 14 ishockeyspelare som deltog i OS i Sotji 2014.

ANNONS

Läs mer: "Skandalen växer - 14 hockeyspelare kan ha dopat sig"

Under avskedsceremonin i den ryska huvudstaden skylde Putin skandalen på politiker.

– Kortsiktiga politiker kan inte ens lämna sporten utanför, trots att den för människor samman och eliminerar rådande motsättningar mellan länder, sa han enligt Tass.

ANNONS