Publik väntas – då vill klubbar flytta matcher

Åtta åskådare tillåts på matcherna Hammarby–Djurgården och Degerfors–Örebro den 16 maj. Ett dygn senare kan det bli grönt ljus för 500. Självklart vill klubbarna flytta de heta derbyna.
– Vi ska göra allt vi kan, säger Degerfors klubbchef Suzanne Hellström till TV4 Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Hammarby och Degerfors reagerade snabbt på regeringens besked att från den 17 maj öppna för uppemot 500 åskådare – om smittspridningen så tillåter.

Säsongens andra Stockholmsderby spelas på Tele 2 arena ett dygn tidigare, liksom det i Närke län länge framemotsedda derbyt mellan Degerfors och Örebro.

Ytterligare en match är schemalagd till den 16 maj, Elfsborg–Halmstad.

LÄS MER:Regeringens förslag: 500 åskådare från 17 maj

Vill senarelägga: ”Annars får vi spela matchen 00.00”

Degerfors är helt inne på att få senarelägga mötet med Örebro.

– Jag har inte träffat någon i föreningen, men jag antar att alla har samma uppfattning. Vi ska göra allt vi kan för att flytta matchen till måndagskvällen eller höra oss för om att få dispens. Annars får vi spela matchen 00.00 (skratt). Vi har ju ny belysning, så alla kommer kunna att se, säger hon till TV 4 Fotbollskanalen.

ANNONS

LÄS MER:Fotbollsbas: Glädjande för alla fotbollsälskare

– Vi får börja med att vända oss till Svensk elitfotboll, som suttit med schemat och höra med dem hur de ser på möjligheterna att flytta matchen. Om inte det går får vi ta en diskussion med länsstyrelsen och regionen. Vi får kanske börja med polisen, som får göra ett uttalande om vi kan ta in några i stället för att alla står utanför, säger Suzanne Hellström.

LÄS MER:BK Häcken i samtal med fansen – efter usla starten

"Hoppas väcka frågan"

Till Fotboll Sthlm säger Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer om en matchflytt:

– Vi ska titta på det, sedan har vi en massa avtal att ta hänsyn till. Det är fortfarande inte den publikmängd vi hoppas på, men det är ett stort framsteg och vi ska såklart väcka frågan i alla fall, säger Rickmer.

Henrik Skiöld/TT

LÄS MER:Här är veckans elva i Göteborgsfotbollen

Söndag 16 maj: Degerfors–Örebro, Hammarby–Djurgården, Elfsborg–Halmstad.

Måndag 17 maj: IFK Göteborg–Sirius, Malmö FF–Kalmar FF, Mjällby–Häcken, Varberg–IFK Norrköping, Östersund–AIK.

ANNONS