Stefan Albrechtsson, Anders Hellgård, Petra Ericsson, Sandra och Kim Andersson (tog emot pris för Kent Andersson), Bettan Andersson, Hasse Alfredsson (pappa till frånvarande Daniel Alfredsson), Robert Kronberg och Alvar Berglund fick ta steget in i Göteborgsidrottens Hall of Fame.
Stefan Albrechtsson, Anders Hellgård, Petra Ericsson, Sandra och Kim Andersson (tog emot pris för Kent Andersson), Bettan Andersson, Hasse Alfredsson (pappa till frånvarande Daniel Alfredsson), Robert Kronberg och Alvar Berglund fick ta steget in i Göteborgsidrottens Hall of Fame. Bild: Meli Petersson Ellafi

Profilerna klev in i Hall of Fame: "Känns fantastiskt"

Det var stjärntätt på Liseberg när en ny skara idrottsprofiler valdes in i Göteborgs Hall of Fame. En av dem som fick ta steget in i Hall of Fame-sällskapet var världsrekordinnehavaren i bågskytte, Petra Ericsson.
– Det känns väldigt hedrande, säger Ericsson.

ANNONS
|

För första gången sedan idrottens Hall of Fame i Göteborg infördes hölls ceremonin på Lilla scenen på Liseberg och det var minst sagt idrottsligt namnkunniga människor på plats. För att nämna några fanns bland andra ishockeylegendaren Kenta Nilsson på plats, den tidigare golfstjärnan Helen Alfredsson likaså och även personer som seglingslegendaren Pelle Pettersson och OS-guldmedaljören i gymnastik William Toresson var på plats på Liseberg.

Det var naturligtvis också de flesta av de nyinvalda i Hall of Fame. Personerna som valdes in var den tidigare NHL-stjärnan Daniel Alfredsson, motorcykelföraren Kent Andersson, världsrekordinnehavaren i bågskytte Petra Ericsson, världsmästaren i innebandy Anders Hellgård och friidrottsstjärnan Robert Kronberg.

ANNONS
Stefan Albrechtsson är nu med i Hall of Fame och intervjuades av Leif "Loket" Olsson som höll i trådarna under cermonin.
Stefan Albrechtsson är nu med i Hall of Fame och intervjuades av Leif "Loket" Olsson som höll i trådarna under cermonin. Bild: Meli Petersson Ellafi

På ledarsidan fick IK Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtsson plats, boxningsprofilen Bettan Andersson och brottningsledaren Alvar Berglund kliva in i Hall of Fame.

– Det känns väldigt hedrande att vara med i den här samlingen. Det är väldigt många med långa meritlistor som är med, säger Petra Ericsson efter att hon hyllats på Lilla scenen.

Det var på en dag där ungdomar fick testa olika sporter som hon fann bågskyttet. Det slutade med att hon 1991 slog världsrekord under inomhus-VM. Ett rekord som då även passerade herrarnas världsrekord (592 av 600 möjliga).

– När man slutar tänker man inte så mycket på vad man gjort, men sedan jag fick veta att jag skulle bli invald så har jag börjat titta tillbaka och insett att man hunnit med väldigt mycket. Mamma har massa tidningsurklipp hemma som jag suttit och bläddrat i, säger Petra Ericsson.

Alvar Berglund har tränat en mängd Göteborgsbrottare. Däribland OS-guldmedaljören Mikael Ljungberg.
Alvar Berglund har tränat en mängd Göteborgsbrottare. Däribland OS-guldmedaljören Mikael Ljungberg. Bild: Meli Petersson Ellafi

En annan som fick lite minnen väckta till liv i och med platsen i Hall of Fame är Anders Hellgård. Innebandylegendaren med framför allt en lång karriär i Pixbo Wallenstam och landslagsspel valdes inte minst in för sina VM-guld och att han även hunnit med att utses till världens bästa spelare.

– Det känns fantastiskt att få vara med i Hall of Fame. Nu när det uppmärksammas så här så minns man att det faktiskt var en tid där man satsade stenhårt på någonting stenhårt. Det känns lite som att det var i ett annat liv, men det är kul att det man gjort betytt någonting, säger Anders Hellgård.

ANNONS
ANNONS