Prins William buades ut under FA-cupens final

När den brittiska prins William gick ut på planen inför FA-cupfinalen buades han ut av tusentals supportrar på läktaren. Efter rysaren rasade parlamentsledamöter över det som inträffat, det rapporterar The Daily Mail.

ANNONS
|

Inför stormötet mellan Liverpool och Chelsea i lördagens FA-cupfinal var Prins William, Storbritanniens hertig av Cambridge, på plats i Wembley arena.

Som ordförande för engelska fotbollsförbundet (FA) såg han till att skaka hand med alla spelare innan matchen, men supportrar på läktaren var mindre glad över hans närvaro.

För tusentals fans buade när prinsen klev in på planen och det blev än värre när hertigen tog ton till nationalsången ”God save the Queen”.

Fördömde hånet mot prinsen

Liverpool blev mästare i cupen efter straffdrama, men efter matchen kunde inte parlamentsledamöter släppa supportrarnas agerande.

– Jag fördömer fullständigt alla fans som buade prins William på Wembley idag, säger det brittiska underhusets talesperson Sire Lindsay Hoyle enligt The Daily Mail.

ANNONS

Det konservativa partiet Tories parlamentsledamot Karen Bradley fördömde också hur prinsen behandlades enligt tidningen.

– Det är fullständigt oacceptabelt och skamligt att fansen buade prins William. Jag skulle uppmana FA att vidta alla nödvändiga åtgärder och förfölja de ansvariga, säger Karen Bradley.

Efter Liverpools vinst delade prinsen själv ut medaljerna och då var buandet som bortblåst.

Orsakerna till hånet och buandet är oklart, men det finns vissa teorier. New York Times-journalisten Omid Scobie twittrade sina tankar om händelsen, som han kopplade till Hillsborougholyckan 1989, då 97 Liverpool FC-fans miste livet.

”Min uppfattning (rätta mig om jag har fel, Twitter) är att det fortfarande har märkts att det fanns ett etablissemang över Hillsborough-katastrofen och att man vill få rättvisa för den.” skriver Omid Scobie i inlägget.

Att Liverpools fans buar under nationalsången har varit något återkommande, men det är inget som lagets tränare Jürgen Klopp valt att kommentera denna gång. Så här svarade han däremot när han fick frågan för tre år sedan:

– Jag tror inte att jag är rätt person (att fråga), jag vet lite om historien men det är inte för mig att bedöma, sa han då enligt The Daily Mail.

LÄS MER:Liverpool mästare i FA-cupen – slog Chelsea igen

ANNONS