Malmö FF:s Erdal Rakip trycker in ledningsbollen bakom Hammarbys Johan Wiland.
Malmö FF:s Erdal Rakip trycker in ledningsbollen bakom Hammarbys Johan Wiland.

Pressat – då övertygade Malmö

ANNONS
|

När Malmö FF krossade Kalmar den 10 augusti talades det om att kampen om SM-guldet 2017 var avgjord – då var skåningarnas serieledning 13 poäng stor. Något som undermedvetet påverkade spelarna, anser tränaren Magnus Pehrsson.

- Nu var pressen i det normala läget – nu måste vi vinna. Det har varit en period där vi pratat undermedvetet om att vi har haft en för stor ledning. Pressen att hela tiden behöva vinna har inte varit på oss, säger Pehrsson.

ANNONS

En MFF-poäng på tre omgångar och ett Djurgården i högform skapade den pressen. Malmös reaktion hemma mot Hammarby? En solklar 4–0-seger och fortsatt serieledning med sju poäng med sju omgångar kvar att spela.

- Självklart känner man en press från lagen bakifrån, men jag tror mer att man känner en press att hitta tillbaka till det vi kan. Vi vet ju hur bra vi är, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

"Inte spelat bra"

Dock var det något av ett vägskäl som MFF stod inför, medger Rosenberg.

- Helt klart. Det var lite av en final. Vi pratade om att det blir en otroligt viktig match. Vi är vana vid att ta många trepoängare, men nu har vi bara tagit en poäng på tre matcher. Vi vill gärna studsa tillbaka och då får du måla upp det till att det blir en större match än vad det kanske är.

ANNONS

4–0 på resultattavlan talar naturligtvis för sig själv. Övrig statistik vittnar om samma Malmödominans: 14–3 i avslut på mål, 22–6 i avslut totalt och 55–45 procent i bollinnehav. Matchens främste spelare var högermittfältaren Erdal Rakip, som svarade för två av målen.

- Vi har inte spelat bra och det är klart att det blir lite press när Djurgården fortsätter att vinna. Nu gick vi ut och bevisade att vi är där uppe och ska vara där uppe – vi ska leda serien, säger Rakip, som fick sällskap i målprotokollet av Jo Inge Berget och Alexander Jeremejeff

"Tuff match för Östersund"

Närmast väntar ett formstarkt Östersund på bortaplan. Då får Malmö klara sig utan lagkaptenen Markus Rosenberg och mittfältsmotorn Anders Christiansen (båda är avstängda).

- Vi har en stark trupp och det är en tuff match för Östersund. De har många matcher i bagaget just nu och ska man möta dem någon gång är det väl nu, säger Markus Rosenberg.

ANNONS

Östersund vann i torsdags i Europa League-gruppspelet borta mot Zorja Luhansk (2–0) och med 5–0 mot Sirius i allsvenskan i lördags.

TT

ANNONS