Boris Johnson. Arkivbild.
Boris Johnson. Arkivbild. Bild: Matt Dunham/AP/TT

Premiärministern i möte med sociala medier

En efter en har markerat mot den rasism de engelska straffsumparna fått utstå. Nu kräver den brittiska regeringen att sociala medieplattformarna delar med sig av informationen om de som ligger bakom hatet.
– Annars kommer regeringen agera mot dem, säger Stephen Barclay, chefssekreterare på finansministeriet till Sky News.

ANNONS

Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka missade sina straffar i EM-finalen mot Italien och som följd av det förlorade England straffläggningen.

Då fick samtliga utstå rasistiska påhopp på sociala medier.

Nu kräver den brittiska regeringen att de sociala medieplattformarna tar krafttag och delar med sig av information om de som ligger bakom de rasistiska kommentarerna.

– Vi måste se till att de agerar. Om de inte gör det så kommer regeringen att agera mot dem, säger Stephen Barclay.

Enligt en talesperson för den brittiske premiärministern Boris Johnson ska premiärministern ha ett möte med olika sociala medieföretag. Där ska de diskutera behovet av att agera innan tuffare lagar mot diskriminering online vinner laga kraft.

ANNONS

"Vi förväntar oss att sociala medieföretagen gör allt för att identifiera dessa personer", säger talespersonen enligt Reuters.

I måndags meddelade Twitter via en talesperson att över 1 000 tweets raderats och att flera konton stängts av med motiveringen att "avskyvärda rasistiska övergrepp" inte har någon plats på plattformen.

ANNONS