Polisrazzia mot Bahrain Victorious under Tour de France

Polisen slog på onsdagen till mot laget Bahrain Victorious hotell under Tour de France, det skriver Cyclingnews.

ANNONS
|

Tour de France är inne på tredje veckan och på söndag avgörs stortävlingen på Champs-Élysées i Paris. Bahrain Victorious leder lagtävlingen efter 17 etapper och har som bäst en cyklist på tionde plats i totalen, spanjoren Peio Bilbao. Stallets nederländska stjärna Wouter Poels leder bergstävlingen.

Efter onsdagens bergetapp i Pyrenéerna fick laget oväntat besök. Cyclingnews skriver att fransk polis genomförde en razzia på lagets hotell och stallchefen Milan Erzen bekräftar händelsen. Han säger till sajten att laget inte fått någon information om varför polisen slog till och ingen ska ha arresterats i samband med razzian.

– De störde cyklisterna i en timme och efter det sa de tack. De förklarade inte orsaken till razzian, men vi kommer att ta reda på det via advokater senare idag, säger Milan Erzen.

ANNONS

Erzen säger att polisen sökte igenom lagets buss och bad om cyklisternas träningsprotokoll.

LÄS MER:Tour de France vill stämma åskådaren bakom masskraschen

LÄS MER:Kvinna gripen efter krasch i Tour de France

Tog nyligen emot dopningsanklagelser

På samma hotell bodde Movistar men det laget fick inte besök av polisen.

Cyclingnews skriver att upp emot 50 poliser var inblandade i razzian.

Tidigare i sommar fick Bahrain Victorious ta emot anonyma dopningsanklagelser, bland annat från en stallchef på touren, efter starka resultat i Giro d’Italia och Critérium du Dauphiné och Milan Erzen försvarade då sitt lag.

– Jag vet inte vilken typ av misstankar det är. Jag är 110 procent säker på att vi följer reglerna. Jag behöver inte förklara något för någon. Vi har samma dopingkontroller som andra lag, kanske mer. Och om någon kommer till oss för dopingkontroll är vi alltid öppna för det.

LÄS MER:Cykelstjärnan missar OS

ANNONS