Under ett knarktillslag hittades Marcus Hellners cykel – värd 80 000 kronor.
Under ett knarktillslag hittades Marcus Hellners cykel – värd 80 000 kronor. Bild: MATHIAS BERGELD

Polisen hittade Hellners cykel vid tillslag

Fingertoppskänsla och knarktillslag. Det låg bakom när Marcus Hellners dyrbara cykel hittades – värd 80 000 kronor.
– Det har tagit fruktansvärt lång tid. Jag blir lite matt på det här, säger Hellner till Folkbladet.

ANNONS
|

Det hela är en märklig historia. En patrullerande polisman i stadsdelen Haga i Umeå noterade en elcykel utanför en fastighet. Eftersom det på senare tid har varit mycket stölder av färdmedlet valde han att ta en närmare titt. Mycket riktigt så var den stulen.

Polisen gjorde en husrannsakan mot en lägenhet och ett källarförråd. Där hittades ett skarpladdat hagelgevär, två andra vapen, ammunition, samt narkotika i form av heroin, kokain, LSD, ecstasy och amfetamin.

Och Marcus Hellners cykel – värd 80 000 kronor.

Stals under semesterresa

Den exklusiva cykeln stals under en semesterresa i Umeå sommaren 2020. När Hellner tillsammans med sin sambo hade övernattat på hotell hade cykeln försvunnit från en fastlåst ställning bak på bilen.

ANNONS

– De hade på något sätt lyckats rycka loss cyklarna, berättar han till Folkbladet.

Man kan förstå att cykeln var åtråvärd. Hellner förklarar:

– Hela cykeln är i fullcarbon med dyra komponenter rakt av. Det är Bianchis dyraste MTB. Den är egentligen för dyr, säger han till tidningen.

Sedan dessa har Hellner inte cyklat. Det var hans enda cykel. Men inte heller användes den speciellt mycket under semestern.

– Jag släpade med mig cykeln runt hela Sverige men använde den inte en enda gång. Det enda som hände med cykeln var att den blev stulen i Umeå, säger han.

Förvarats i polishuset – i ett år

Det har snart gått ett år sedan cykeln hittades, men den har hela tiden förvarats i Umeås polishus. Mannen, som tillsammans med sin sambo, greps och åtalades för bland annat vapen- och narkotikabrott gjorde anspråk på cykeln och menade att han köpt den i god tro.

– Det har tagit fruktansvärt lång tid. Jag blir lite matt på det här, säger Hellner.

Under rättegången i fredags meddelande dock den åtalade mannen att han inte längre kräver att få behålla cykeln. Därmed kan Hellner få tillbaka den.

Under måndagen föll domen i Umeå tingsrätt. Den 30-årige mannen döms till ett år och två månaders fängelse, hans 32-åriga sambo döms till tio månaders fängelse.

ANNONS
ANNONS