IFK Norrköping och Gudmundur Thorarinsson tappar mark i jakten på AIK efter 1–1 borta mot Sirius.
IFK Norrköping och Gudmundur Thorarinsson tappar mark i jakten på AIK efter 1–1 borta mot Sirius.

Poängtapp för Norrköping: "Det är skit"

Vinst mot Dalkurd i lördags och Malmö i onsdags, sedan satte Sirius stopp för IFK Norrköpings glödheta segervecka. Den poäng som tabelltvåan fick med sig var inget David Moberg Karlsson kunde glädja sig åt:

ANNONS
|

Att guldkandidaten inte har förlorat sedan omgång 15 och att man kom med tre raka vinster varav en mot serieledaren AIK och en mot jagande Malmö, är ingen tröst.

- Det är skit. All heder åt Sirius, de slåss för sitt liv, men de har inte lika mycket poäng som vi och då borde vi rimligtvis kunna slå dem. Vi försökte men det sket sig, säger Norrköpings David Moberg Karlsson.

ANNONS

Trivs på konstgräs

Att det extremt regntunga naturgräset kändes mer som sugande kvicksand än underlag för snabbt passningsspel gjorde inte saken bättre.

- När man kommer från konstgräs, där man vet exakt hur varje touch ska bli, till ett gräs som går långsamt, är studsigt och extremt tungt, då är det mycket mer svårspelat.

TT: Vad talar för er i den fortsatta guldstriden?

- Att det är många konstgräsmatcher kvar. Vi har väl bara en på vanligt gräs, Kalmar borta. Då gäller det att ha lärt sig läxan och den ska vi göra riktigt bra men framför allt så ska vi ta våra trepoängare i konstgräsmatcherna, verkligen spela avslappnat och köra skiten ur dem då, säger David Moberg Karlsson.

Det var han som kort före halvtidsvilan tryckte in 1–0 till gästerna efter lite flipperspel i anfallsområdet, hans åttonde mål i allsvenskan i år.

ANNONS

Glädjen blev dock kortvarig då Siriusanfallaren Moses Ogbu i den 49:e minuten fick stå helt utan täckning vid den bortre stolpen och kvittera för Sirius på en retur, och därmed sno tabelltvåan på två poäng.

AIK möter Dalkurd

Hur mycket de två tappade poängen påverkar toppstriden visar sig under söndagen då AIK möter Dalkurd borta, och under måndagen då Hammarby tar emot IFK Göteborg.

David Moberg Karlsson säger att han kommer se matcherna på tv, men inte för resultatets skull utan mer för att han älskar fotboll.

- Ska jag vara helt ärligt så skiter jag fullständigt i vad AIK och "Bajen" gör. Kan vi inte vinna våra egna matcher, då är vi inte värda att klättra placeringar heller. Vi kan inte gå runt och hoppas på att de andra ska förlora. I nästa match ska vi fanimej se till att ta tre poäng och få en bättre prestation än i dag för det enda vi kan påverka är vad vi gör själva.

- AIK har allt i egna händer. De ligger i en position som vi hade velat vara i. Vi hade velat ha den pressen på oss. Skulle AIK gå rent nu så är det bara att lyfta på hatten i slutet av säsongen, men vi är inte där än. Så om vi går rent och de inte gör det, får de lyfta hatten för oss i stället.

ANNONS
TT

ANNONS