Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Platsar i Juventus <br>- men inte i U21

Albin Ekdal gör succé i Juventus. Men i svenska U21-landslaget platsar han inte. - Vi har aldrig haft en större konkurrenssituation än nu, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson.
I våras tog Albin Ekdal, 19, studenten. Strax efter det lämnade jättetalangen moderklubben Brommapojkarna och flyttade till Turin och Juventus.
Där sågs han först som en långsiktig investering, som en kille för framtiden. Men veckorna har gått, sommaren har både kommit och försvunnit, och Ekdal har fått mycket speltid i träningsmatcherna. Han har heller ännu inte blivit uthyrd till någon mindre klubb, vilket var Juventus första intention.
Ekdal var bland annat uttagen till den Juventustrupp som i går Champions League-kvalade i Slovakien.
- Vi planerar att låta honom debutera i U21-landslaget senare i höst, avslöjar förbundskaptenen Jörgen Lennartsson, som i går tog ut den landslagstrupp som ska träningsspela mot Polen (5 september) och Serbien (10 september).
Anmärkningsvärt är annars att Polenmatchen ska spelas på Grimsta IP - Brommapojkarnas hemmaarena och Albin Ekdals uppväxtmark.
- Han är sliten och det är ett gemensamt beslut att han ska vänta lite med U21. Han har rest mycket med Juventus de senaste sex veckorna, säger Jörgen Lennartsson i ett slags försvarstal över att han inte tagit ut Ekdal.
För bara ett par veckor sedan fick Lennartsson kritik för att han inte tog ut IFK Göteborgs stjärnskott Robin Söder i sitt landslag, eftersom han "ville skydda" honom från något.
Söder finns med i truppen
Den här gången får Söder vara med.
- Robin behövde lite lugn i tillvaron, lite lugn och ro. Han behövde också få träna - IFK spelade väldigt många matcher ett tag. Vi har haft en dialog med Blåvitt hela tiden och nu känner vi att det känns rätt att ta ut honom, säger Jörgen Lennartsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.