Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Placerade ut sexdockor på läktaren – straffas nu

FC Seoul placerade ut sexdockor på läktarna när den sydkoreanska ligan starta på nytt. Något som klubben nu straffas för och tvingas böta 800 000 kronor.

Den sydkoreanska ligan hade stoppats som så många andra fotbollsligor runt om i världen efter coronaviruset slagit till. Men efter tre månaders väntan kunde ligan startas upp igen.

I premiären vann FC Seoul mot Gwangju med 1-0.

Det blev dock inte själva matchen som blev mest omtalad efteråt. Istället skulle FC Seouls knep för att fylla på läktarna bli det stora samtalsämnet.

LÄS MER: Fyra nya klubbrekord i Frölunda i år: "Vill inte ha proppmätta spelare"

För då det fortfarande är stängda läktare som gäller valde klubben att istället använda sig av sexdockor på läktarna.

"Problemet var att vi inte lyckades kontrollera alla detaljer. Det är ett oförlåtligt fel från vår sida", skrev klubben i ett uttalande.

LÄS MER: Marina Yudanov sa upp sig från Volvo för att jaga tennisdrömmen

Senare bekräftade även klubben för BBC att det var just sexdockor som placerats ut. Dock utan klubbens vetskap. För till BBC kommenterade klubbens ordförande Lee Ji-hoon att man hade missat att kolla upp företaget som placerade ut dockorna och inte visste att det var just sexdockor som hade använt.

Den förklaringen köptes dock inte av ligan.

LÄS MER: Eleverna sågar jämställdheten på idrottsskolorna i Göteborg

För K League väljer nu att straffa klubben med böter på 100 miljoner koreanska won, något som blir cirka 800 000 kronor.

"Klubben har skadat ligans prestige och integritet", säger ligan i ett uttalande.

FC Seoul valde att inte överklaga beslutet. Klubben kommer dock istället att anmäla tillverkaren av dockorna för bedrägeri.

”Vi skulle vilja be om ursäkt till våra fans. Vi beklagar verkligen. Vi skulle vilja klargöra att dessa dockor har tillverkats för att se ut som riktiga människor. De är inte för sexuella akter, precis som tillverkaren bekräftat. Vi har dubbel- och trippelkollat detta. Vår plan var att göra något lättsamt i dessa svåra tider. Vi kommer arbeta hårt för att säkerställa att något sådant här aldrig någonsin händer igen”, skriver klubben på Instagram.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.