Pixbos första semifinal på nio år

Ikväll spelar Pixbo Wallenstam sin första semifinalmatch. En tuff matchserie väntar när laget ställs mot regerande mästarna IBF Falun. Första matchen spelas i Dalarna och matchserien medför möjligtvis lite extra tändvätska, när Pixbobröderna Kalentun ställs mot mellanbrorsan Emil som spelar för Falun.

ANNONS
|

Under förra veckan lyckades Pixbo Wallenstam avsluta kvartsfinalserien mot fjolårsfinalisterna FBC Kalmarsund. Pixbo lyckade vinna med 4-2 i matcher. Detta innebär att de rödvita nu har nått sin första SM-semifinal sedan säsongen 2013/2014. Däremellan har man slagits ut i kvartsfinalen vid sex tillfällen.

– Vårat sikte, både från ledning och spelare, har varit att vi ska ta oss så långt som möjligt. Och att komma så här långt är ett statement från oss, att vi är där nu och krigar mot de bästa, säger Pixbos assisterande tränare Patric Löfborg.

Vad tar ni med er från serien mot Kalmarsund?

ANNONS

– Jag tycker vi har varit ganska stabila och spelat med ett tålamod. Det offensiva spelet har vi varit duktiga på, och även försvarsspelet har varit stabilt. Vi har haft förarsätet i alla sex matcher och sammantaget har vi varit otroligt bra i vårt spel med boll. Det är sånt vi tar med oss in i semifinalen, att vi är duktiga med boll.

”Inspirerande att möta Falun”

Falun är något av en maktfaktor inom svensk innebandy. Dalmasarna har blivit svenska mästare sju gånger och vunnit SM de tre senaste säsongerna. I januari detta året tog laget även hem den internationella turneringen Champions Cup för femte gången.

– Det känns inspirerande att möta Falun, och hela truppen tycker att det ska bli kul att möta dem. Vi visste ganska tidigt att vi skulle få de i semin och vill vi ta oss till final måste man slå alla, säger Patric Löfborg.

Det kommer även att spelas en match i matchen när samtliga bröder Kalentun kommer finnas på spelplanen. Vi har ju lillebror Daniel, 17, och storebror Filip, 24 i Pixbo.

I Falun spelar mellanbrodern Emil Kalentun, 21.

– Det är väl en kul sak som de har i sin familj, men i laget pratar vi inte om specifika delar i detalj. Det påverkar inte oss som lag någonting utan vi fokuserar på matchen, säger Patric Löfborg och tillägger:

ANNONS

– Men det är klart att de vill slå varandra. Både Filip och Daniel vill sätta sin bror på plats, och det är säkert även tvärtom. Det ska bli kul att se vilken sida föräldrarna kommer stå på.

LÄS MER:Pixbos Amanda Berggren tillbaka efter korsbandsskadan

ANNONS