Klara Loneberg avgjorde hemmamötet i förlängning. På bortaplan var sedan Pixbo överlägsna – och är klart för SM-final. Bild: PER WIKLUND

Pixbo klart för SM-final efter utklassning

Pixbos damer är i SM-final. Laget utklassade Endre på bortaplan – och bokade därmed plats i Avicii Arena nästa helg.

|

Efter rysaren på hemmaplan tidigare i veckan, där Pixbo vann med 5–4 efter förlängning, krävdes det bara en seger till för att vinna semifinalserien mot Endre.

Och trots bortaplan satte laget från Mölnlycke full gas från start: Efter bara tolv minuter ledde man med 3–0 efter mål av i tur och ordning Emma Stenberg, Elisa Krupnova och Klara Loneberg.

Endre reducerade kort därpå, men Pixbo ångade på och gick till första pausvilan med 4–i i ryggen.

Och i den andra perioden slog tjeckiska storstjärnan Krupnova (utsedd till världens bästa spelare 2020) till igen, och Pixbo ledde därmed med hela 5–1 med bara en period kvar.

Skulle Endre orkar skaka liv i matchen?

Nej. Pixbo ångade på, och gjorde både 6–1 och 7–1 inom loppet av en minut. Och utklassningen var ett faktum. Ett desperat Endre tog ut sin målvakt, vilket bara ledde till att Klara Loneberg kunde pricka in ett åttonde mål för Pixbo.

– Det kändes som att vi hade bestämt oss direkt. Vi skulle ha det här. Vi har ju haft ledningen i de två tidigare matcherna när de har kommit ikapp, så vi visste att det inte var klart bara för att det stod 4–1, säger Loneberg.

Slutresultatet skrevs till 8–4 efter tre sena tröstmål för Endre, och Pixbo är därmed klart för SM-final. I finalen i Avicii Arena nästa helg möter Pixbo vinnaren mellan Team Thorengruppen från Umeå och Rönnby.

Och final är inte nog för Pixbo, som jagar första guldet sedan 2016.

– Det är vi såklart väldigt stolta över, men vi är inte nöjda nånstans. Vi får se vilka vi får möta, men det matchen vill ju också ta. Vi tog silver förra året, och det är vi verkligen inte nöjda med i år, säger Loneberg.